Kist patlaması nedir?

merhabalar, bende polikistik over sendromu var, dolayısıyla reglim çok düzensiz. önceye göre son bir senedir düzene girdi gibi ama yine de sürekli olarak gebelik kontrolü yaptırıyorum veya kendim yapıyorum. gecen ay pozitif sonuc aldım ve kürtaj oldum. Bununla alakalı olarak sağlığım açısından herhangi bir sorun yasamadım. ama hala regl olmadıgım icin dogum kontrol hapı kullanmaya baslamam gerekiyordu ama ben bunu biraz geciktirdim ve hapı alamadım. Doktora gittigimde hapı kullanmak icin geciktigimi ve regl olmayı beklemem gerektigini söyledi. reglimin ilk gunu hapa baslamalıymısım. halbuki benim bildigim (yanlıs olabilir) hapı almaya devam ettikce regl olmam gerekmiyor mu?

gecen gun ilişki sırasında çok agrım oldu ve bir süredir karın bölgemde de şişlik var. dolayısıyla gittigim doktor bana, kistimin patladıgını söyledi ama bunun için herhangi bir ilaç vermedi ve onun zamanla inecegini söyledi. şuan karın bölgemde inanılmaz bir şişlik var, agrı ise sadece ilişki sırasında oluyor ve hem bu şişlik hem agrı çok rahatsız edici bir hal aldı.
bunun bir tedavisi yok mudur?

eger bana yardımcı olursanız çok sevinirim. çok tesekkür ederim.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"