23 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

YİRMİ ÜÇ HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 23. haftasında bebek:
23. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 30 cm, ağırlığı 500 gram kadardır.
Bebeğin vücudu gün geçtikçe daha çok normal oranlara yaklaşır, giderek büyür ve tombullaşır, böylece giderek daha fazla yeni doğan bir bebeğe benzemeye başlar. Orta kulak kemikleri bu dönemde sertleşir. Pankreas bezi gelişir. Bebeğin bütün vücudu yoğun şekilde ince lanugo tüyleriyle kaplanmıştır. Bebeğin gözleri oldukça gelişmiştir ancak henüz belli bir göz rengi yoktur.

Hamileliğin 23. haftasında anne:
Hamileliğin yirmiüçüncü haftası civarında annenin rahmi göbek üstüne kadar büyüme ve gerilme yaptığı için, ayrıca annenin kendi ağırlığı ve karın ağırlığı arttığı için bel ağrıları başlayabilir. Bel ağrılarını önlemek için öncelikle ayakta uzun süre durmamak gerekir. Anne adaylarının bu aylardan sonra kilo alması hızlanabilir, bu nedenle lifli gıdalardan, sebzelerden zengin beslenmek önemlidir. Ekmek, fast-food, pizza, bisküvi, hamur işi gibi yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Karnın büyümesi ve vücudun ağırlaşması düzenli yürüyüş veya egzersiz alışkanlığını engellememeli, esas bu aylardan sonra kilo alımı hızlanacağı için yürüyüşe ara vermemek gerekir. Doktorunuzdan uygun egzersiz hareketleri ve yürüyüş vb. tavsiyeleri hakkında bilgi almalısınız, veya buna engel bir durum varsa öğrenmelisiniz. Bu haftaya özel bir kan tahlili veya tarama testi yoktur.
Gebelik ilerledikçe annenin vücut anatomisi, özellikle bel kavsi, ağırlık merkezi vb. değişikliğe uğrar. Bu nedenle ayakkabıların yüksek topuklu olmaması gerekir, dümdüz tabanı olan ayakkabılar da bele ağırlık binmesine ve yürüme güçlüğüne neden olabilir, genellikle en rahat edilen ayakkabılar kısa topuğu olanlardır. Ayakkabı yumuşak rahat olmalıdır, koşu ve yürüyüş ayakkabıları gibi topuk kısmı ön kısmından hafif yüksek olan spor ayakkabılar ideal seçimdir.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi  bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




23 haftalık gebelik videosu:





23. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:

23 haftalık gebelik görüntüsü
23 haftalık hamilelik

23 haftalık gebelik görüntüsü
23 haftalık hamilelik

23 haftalık gebelik görüntüsü
23 haftalık hamilelik

23 haftalık gebelik görüntüsü
23 haftalık hamilelik

23 haftalık gebelik görüntüsü
23 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"