16 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

ON ALTI HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 16. haftasında bebek:
16. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 11 cm, ağırlığı 100 gram kadardır.
On altıncı haftada anne bebek hareketlerini hissetmeye başlayabilir ancak özellikle ilk gebeliklerde bu daha geç olabilir ve 20. haftayı bulabilir o yüzden henüz hareketleri hissetmiyorsanız telaş etmemelisiniz. Bebeğin bacakları artık kollarından daha uzundur ve sık sık hareket eder, artık hareketleri daha koordine ve güçlüdür. Göbek kordonunu tutabilir. Bebeğin hareket edebileceği rahim içerisindeki alan artık daha geniştir. Bebeğin tırnakları iyice gelişmiştir. Bebek kafasını artık dik tutabilir. Bebeğin kız veya erkek cinsiyeti bu haftalarda genellikle ultrason ile tespit edilebilir. Bebeğin cildi hala çok incedir ve altındaki kan damarları görülebilir.

Hamileliğin 16. haftasında anne:
Hamileliğin onaltıncı haftasında bazı anne adayları bebek hareketlerini hissetmeye başlar, özellikle ikinci ve sonraki gebeliklerde bu kadar erken hissedilmeye başlar. İlk gebeliklerde bebek hareketlerinin hissedilmesi 20. hafta civarını bulabilir. Fazla kilolu olmayan annelerin karnı dışardan bakmakla hafif büyümüş olarak görülebilir artık. On altıncı hafta ile yirminci hafta arası üçlü test ve dörtlü test diye adlandırılan zeka testlerinin yapıldığı dönemdir. Bu haftada doktorunuzla testin amacı ve faydaları hakkında konuşarak yaptırmaya karar verebilirsiniz. Serbest fetal DNA analizi ve amniosentez gibi işlemler hakkında da bilgi edinmeniz ve hepsinin fayda-risk oranlarını tartarak karar vermelisiniz.
Gebeliğin ilk aylarında olduğu gibi bu aylarda da doktorunuz tarafından özel bir sakınca belirtilmemişse normalde cinsel ilişki yasak değildir. Bu haftalarda bazı gebelerde cinsel istekte artış olabilir, bunda hem ilk aylarda olan şikayetlerin azalması hem de hormonların etkisi vardır.
Bu hafta civarında veya yakında bebeğin cinsiyeti kesinleşir genellikle, isim araştırmaları için başlanabilir.


Gebelik haftanız hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayın: HAFTA HAFTA GEBELİK

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




16 haftalık gebelik videosu:





16. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:



16 haftalık gebelik görüntüsü
16 haftalık hamilelik

16 haftalık gebelik görüntüsü
16 haftalık hamilelik

16 haftalık gebelik görüntüsü
16 haftalık hamilelik

16 haftalık gebelik görüntüsü
16 haftalık hamilelik

16 haftalık gebelik görüntüsü
16 haftalık hamilelik

16 haftalık gebelik görüntüsü
16 haftalık hamilelik

16 haftalık gebelik görüntüsü
16 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"