29 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

YİRMİ DOKUZ HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 29. haftasında bebek:
29. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 39 cm, ağırlığı 1150 gram kadardır.
Bebeğin beyni artık solunum, vücut ısısı gibi yaşamsal olayları kontrol edebilecek kadar gelişmiştir. Cilt altında yağ dokusu artmaya devam eder. Gözlerini sağa sola hareket ettirebilir. Diş etleri gelişmiştir. Bebek bu haftalarda artık ışık, ses, koku ve tat gibi duyuları daha iyi algılayabilir. Ancak su içerisinde olduğu için ses ve ışığı dışarıdaki bir bebek kadar net algılayamaz. Kafasını ışık gelen tarafa doğru çevirebilir. Kemik iliği kan hücreleri yapımını tamamen gerçekleştirebilir hale gelmiştir. Bebek her gün yarım litre idrar yapar ve bu idrar amnion sıvısına karışır.

Hamileliğin 29. haftasında anne:
Hamileliğin yirmidokuzuncu haftasında anne artık doğum çantası hazırlıklarına başlayabilir. Aslında normal şartlarda daha doğuma 10 hafta civarında bir süre var ama nadiren bazen hastaneye erken yatış gerektiren durumlar olabilmektedir, her ihtimali göze alarak doğum çantası hazırlığını çok son zamanlara bırakmamakta fayda vardır. Doğum için hastaneye giderken yanınıza almanız gerekenler hakkında ayrıntılı yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu listeye herkesin kendi zevkine ve yaşadığı ortama, hastanesine göre ekleyecekleri olabilir, doğum zamanına kadar listenize eklemeler yaparsanız büyük olasılıkla eksiksiz şekilde hastaneye çantanızla birlikte varırsınız.
Bu son aylarda rahim karında iyice yukarı çıktığı için mideye baskı yapma ve bu yüzden fazla yemek yendiğinde rahatsız olma gibi şikayetler meydana gelebilir, bu nedenle az az fakat sık aralıklarla yemek yemek faydalı olabilir. Kabızlık son aylarda sık görülen bir belirtidir ve doktorunuz gebelikte kullanılabilen bazı ilaçlarla rahatlamanızı sağlayacaktır, ayrıca bol sebzeli yemekler yemek de işe yarar. Bol meyve yemekten kaçınmak gerekir çünkü fazla şeker içerir. İshal ise hamilelikte asla normal bir bulgu değildir, hamileliğin her ayında ishal anormal kabul edilen bir durumdur ve doktor muayenesi gerektirir. Gün içerisinde çok sık büyük abdeste çıkıyorsanız ve dışkı sulu ile mutlaka muayene olmalısınız.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




29 haftalık gebelik videosu:





29. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:


29 haftalık gebelik görüntüsü
29 haftalık hamilelik
29 haftalık gebelik görüntüsü
29 haftalık hamilelik
29 haftalık gebelik görüntüsü
29 haftalık hamilelik

29 haftalık gebelik görüntüsü
29 haftalık hamilelik

29 haftalık gebelik görüntüsü
29 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"