4 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

DÖRDÜNCÜ HAFTADA HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Gebelik 4 haftalık olduğunda yani en son adet kanamasının ilk gününden itibaren 4 hafta süre geçtiğinde rahim içerisine gelmiş ve yerleşmiş olur, bu haftadan önce rahim içerisinde gebelik görülmez.

Hamileliğin 4. haftasında bebek:
4 haftalık gebeliğin boyu gözle veya ultrasonla görülemeyecek kadar küçüktür, yaklaşık 1-2 mm boyundadır, ultrasonla nadiren çok küçük bir gebelik kesesi görülebilir. Kalp atışları bu haftada görülemez ve duyulamaz. Embriyo henüz hücre topluluğu şeklindedir, doku ve organlar şekillenmemiştir.
Plasenta (bebeğin eşi) bu ilk haftalardan itibaren gelişmeye başlar, daha ileri haftalarda bebeğin beslenmesinden sorumlu olur

Hamileliğin 4. haftasından anne:
Hamileliğin dördüncü haftasında anne adayında hafif bazı değişiklikler olur ancak tam adet zamanına denk geldiği için bunlar adetin yaklaştığını gösteren belirtiler sanılır çoğunlukla. Örneğin memelerde hassasiyet, hafif şişme, bazen gebeliğin yerleşmesine bağlı alttan leke gelmesi gibi belirtileri anne adayı adet zamanı geldiği için oluyor sanabilir. Bunların dışında diğer belirtiler şu an başlamaz, bulantı, kusma, memelerde renk koyulaşması, karında büyüme gibi belirtiler henüz görülmez. Bu dönemde yani adet zamanı geldiğinde yapılan gebelik testinde gebelik çıkmışsa anne adayı artık kendisi için yeni bir dönemin başladığını bilerek yaşam tarzını düzenlemeli, sigara kullanıyorsa tamamen bırakmalı, sağlıklı ve düzenli beslenme kurallarına dikkat etmeli, aşırı yorucu ve tehlikeli sporlardan uzak durmalı.. Buna benzer konularda hamilelerin dikkat etmesi gereken bütün kurallar hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için buraya tıklayın.
Anne adayı bu haftada gebe olduğunu öğrenir öğrenmez kadın doğum doktoruna muayene için başvurmalıdır. Muayenede hamilelik döneminde kullanması gereken bazı ilaçlar, vitaminler verilir ve hamileliğin başında yapılan tahliller yapılır.

Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




4 haftalık gebelik videosu:





4. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:

4 haftalık gebelik görüntüsü
4 haftalık hamilelik

4 haftalık gebelik görüntüsü
4 haftalık hamilelik

4 haftalık gebelik görüntüsü
4 haftalık hamilelik

4 haftalık gebelik görüntüsü
4 haftalık hamilelik



GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"