19 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

ON DOKUZ HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 19. haftasında bebek:
On dokuzuncu gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 15 cm, ağırlığı 250 gram kadardır.
Bebeğin cildinini kaplayan lanugo tüylerine verniks kazeoza denilen kaygan madde eklenir. Verniks kazeoza denilen beyaz peynirimsi madde bebeğin bütün cildini kaplar ve bebeğin cildini içinde bulunduğu sudan korur. Bebekler doğduğunda bu beyaz verniks kazeoza maddesi üzerlerinde görülür. Bir insan bir kaç saat bile su içerisinde kaldığında cildi buruşmaya başlar, ancak verniks maddesi sayesinde 9 ay su içerisinde kalan bebeğin cildinde buruşma olmamaktadır. Lanugo denilen ince tüyler bazı yeni doğan bebeklerin yüz ve kulaklarında görülebilir. Bebeğin cildi artık şeffaf görüntüsünü kaybetmeye, pigment oluşturmaya başlar. Plasenta (bebeğin eşi) büyümeye devam eder ve bebeğin beslenmesini sağlar. Eğer bebek kız ise yumurtalıklarında primitif yumurta hücreleri oluşmaya başlamıştır. Bebek REM uykusuna geçer ve bu nedenle uykusunda rüya görebilir diye tahmin edilmektedir.

Hamileliğin 19. haftasında anne:
Hamileliğin ondokuzuncu haftasında anne bebek hareketlerini daha net hissetmeye başlar, önceleri kımıldama gibi olan hareketler artık tekme hissi gibi olabilir. Rahim göbek hizasına kadar büyümüştür. Rahimin karnın yarısından fazlasını doldurması nedeniyle hazımsızlık ve şişlik problemleri artabilir. Bu hafta üçlü test ve dörtlü test (zeka testleri) yapılması için son zamandır, yaptırmaya karar verenler bu hafta bitmeden doktorlarına başvurmalıdır.
Rahim artık dışarıdan belli olacak kadar büyüdüğü için yatarken, uyurken rahatsız edebilir. Yüz üstü yani karına baskı olacak şekilde yatmamak gerekir. Bu aylardan sonra sol yana yatmak daha çok önerilir. Karnın fazla büyümesi ve cildin gerilmesi karın çatlaklarına neden olabilir. Bu çatlakların olması esasen annenin cilt yapısının esnekliği ile ilgilidir, bu konu hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Cilt çatlakları doğumdan sonra her zaman geçmeyebilir ancak yüzde oluşan kahverengi lekeler doğumdan sonra hemen her zaman geçer.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




19 haftalık gebelik videosu:





19. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:



19 haftalık gebelik görüntüsü
19 haftalık hamilelik

19 haftalık gebelik görüntüsü
19 haftalık hamilelik

19 haftalık gebelik görüntüsü
19 haftalık hamilelik

19 haftalık gebelik görüntüsü
19 haftalık hamilelik

19 haftalık gebelik görüntüsü
19 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"