35 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

OTUZ BEŞ HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 35. haftasında bebek:
35. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 46 cm, ağırlığı 2400 gram kadardır.
Otuz beşinci haftada yağ dokusundaki artış devam ederken bebeğin el ve ayakları tombullaşır. Erkek bebeklerde testisler dışarıya çıkışlarını tamamlar. Bu haftadan sonra artık bebek rahim içerisinde oldukça fazla yer kaplar ve bu nedenle hareket edecek fazla alan kalmaz, annenin bebeğin hareletlerinde azalma hissetmesi bu nedenledir. Akciğer ve diğer iç organlar neredeyse tamamen olgunlaştığı için bu haftadan itibaren erken doğumla dünyaya gelen bebeklerde solunum sıkıntısı ve diğer problemlerin yaşanma ihtimali çok çok düşüktür.

Hamileliğin 35. haftasında anne:
Hamileliğin otuzbeşinci haftasından sonra anne günde birkaç kere karnında seğirme, kasılma benzeri sertleşmeler hissedebilir. Bu tür sertleşmeler günde bir kaç kere ve uzun aralıklarla olabilir ancak sık ve şiddetli oluyorsa doktora başvurmak gerekir, gerçek doğum sancıları başlıyor olabilir.
Az da olsa kanama veya kırmızı leke olması mutlaka doktora başvurmayı gerektirir. Su gelmesi ise bu haftadan sonra doğuma kadar her an her yerde gerçekleşebilecek bir durumdur. Su gelmesi ve akıntıyı anne her zaman ayıramayabilir, bu durumda da doktora başvurmak en iyisidir. Su gelmesi sıklıkla daha fazla miktarda olur ve bacaktan aşağı doğru akarken, akıntı genellikle koyu kıvamda ve sadece iç çamaşırında kalacak şekilde olur. Ancak bu tarife dayanarak annenin bunu ayırması zordur o nedenle en iyisi su gelmesine benzer bir his olduğunda hemen doktora başvurmaktır.
Anneye zaman zaman NST çekilebilir, NST anne karnına bağlanan bir cihazla yapılan testtir ve bebeğin kalp atımları ile annenin sancılarını gösterir. Anne sancı hissetmese bile eğer rahimde kasılmalar varsa bunu NST cihazı tespit edebilir.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




35 haftalık gebelik videosu:





35. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:

35 haftalık gebelik görüntüsü
35 haftalık hamilelik
35 haftalık gebelik görüntüsü
35 haftalık hamilelik
35 haftalık gebelik görüntüsü
35 haftalık hamilelik
35 haftalık gebelik görüntüsü
35 haftalık hamilelik
35 haftalık gebelik görüntüsü
35 haftalık hamilelik
 

GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"