27 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

YİRMİ YEDİ HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 27. haftasında bebek:
27. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 37 cm, ağırlığı 875 gram kadardır.
Yirmi yedinci hafta gebeliğin son terimesterinin (son 3 ayının) başladığı dönemdir. Yirmi yedinci haftada beyin ve akciğerler hızla gelişmeye devam eder. Göz kapakları açılmaya başlar. Gözün retina tabakası gelişir ve ışığın algılanarak beyine iletilmesinde rol alır. Bu haftada bebeğin dilindeki tat tomurcukları oldukça gelişmiştir, örneğin anne çok baharatlı, acı yiyecekler yediğinde bebek bunu algılayabilir.

Hamileliğin 27. haftasında anne:
Hamileliğin yirmiyedinci haftası civarında anne gebeliğin son trimesterine yani son 3 ayına girmiş olur. Gebelik birinci, ikinci ve üçüncü trimester diye üçer aylık 3 döneme aylılır. Bu dönemde bebek iyice büyümeye başladığı için annenin iştahı bir miktar artabilir, ancak yine de sağlıklı beslenmeye çalışmak, aşırı yememek gerekir. Kabızlık, aşırı gaz olması ve hemoroid (basur) gibi problemler genellikle ilaçlarla kolayca rahatlama sağlanan problemlerdir, bu şikayetler varsa doktorunuza danışınız.
Bu haftaya kadar şekerli su testi yaptırmamış olanlar vakit kaybetmeden doktorlarından test hakkında bilgi almalıdır çünkü 28. hafta testin en hassas olduğu son haftadır. Doğum yaklaştığı için özellikle normal doğum yapacak anne adaylarının doğum yapacakları hastane şartları ve doğum doktorları hakkında bilgiler edinmesi faydalı olacaktır. Doğum hakkında endişe ve meraklarınızı doktorunuza danışmalısınız, bilgilendikçe kendinize olan güveniniz artacaktır.
Gebelik sırasında her muayenede ve bazı riskli gebelerde daha sık olarak tansiyon ölçümleri yapılır. Tansiyon yüksekliği saptananlara bazen tansiyon ilacı başlanır. Bu tür problemi olan anneler evde de ara ara tansiyonlarını ölçerek kontrol etmeli ve yüksek çıkması durumunda doktoruna bildirmelidir. Gebelikte tansiyon yüksekliği (preeklampsi) hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




27 haftalık gebelik videosu:





27. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:

27 haftalık gebelik görüntüsü
27 haftalık hamilelik

27 haftalık gebelik görüntüsü
27 haftalık hamilelik


27 haftalık gebelik görüntüsü
27 haftalık hamilelik
27 haftalık gebelik görüntüsü
27 haftalık hamilelik

27 haftalık gebelik görüntüsü
27 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"