30 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

OTUZ HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 30. haftasında bebek:
30. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 40 cm, ağırlığı 1300 gram kadardır.
Otuzuncu haftada bebeğin kemik iliği kan hücreleri üretebilecek kabiliyettedir. Bebeğin tırnakları uzamaya devam eder. Bebek gözlerini açıp kapatma hareketleri yapar. Bebeğin kalıcı dişleri gelişmiştir ve damakların altında bulunur. Bebek etrafındaki uyaranların oldukça farkındadır artık, etrafına bakabilir ve ışık gelen yöne doğru dönebilir. Bebeğin akciğerleri bu haftada oldukça gelişmiştir, soluk alıp verme kabiliyeti yüksektir. Barsakları ve sindirim sistemi olgunlaşmıştır.

Hamileliğin 30. haftasında anne:
Hamileliğin otuzuncu haftasında anne hamileliğin son dönemlerine yaklaşmaktadır. Doğum zamanının yaklaşması özellikle ilk gebeliği olan annelerde (ve hatta babada) bir miktar heyecana neden olabilir. Doğum konusunda aklınıza takılan ve merak ettiğiniz her konuyu doktorunuzla paylaşmanız, bilgi almanız heyecanınızın azalmasını sağlayacaktır. Doğum hangi yöntemle olacak, anestezi genel mi spinal mi olacak gibi konularda doktorunuzdan bilgi almalısınız. Tabii bazı şeyler doğum haftasına kadar belli olmayabilir. Bu haftadan sonra artık normalde yapılacak özel bir test veya tahlil kalmamıştır. Sadece normal kan tahlili (kansızlık kontrolü için), idrar tahlili, tansiyon ölçümü, ultrasonla bebeğin kilo ve su miktarı ölçümü, gerekliyse doppler ölçümleri gibi rutin işlemlerle doğuma kadar devam edilir. NST genellikle doğuma yakın son haftalarda başlar ancak bazı risklerden şüphe edilen gebeliklerde bu haftalarda da başlayabilir. Doğumun başladığı nasıl anlaşılır,  hangi belirtiler doğumun başladığını gösterir konularında anne fikir sahibi olmaya şimdiden başlamalıdır ki buna göre hastaneye gitmeye karar vermesi gerekebilir. Bu konularda ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




30 haftalık gebelik videosu:





30. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:


30 haftalık gebelik görüntüsü
30 haftalık hamilelik

30 haftalık gebelik görüntüsü
30 haftalık hamilelik

30 haftalık gebelik görüntüsü
30 haftalık hamilelik

30 haftalık gebelik görüntüsü
30 haftalık hamilelik

30 haftalık gebelik görüntüsü
30 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"