14 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

ON DÖRT HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 14. haftasında bebek:
14. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 9 cm, ağırlığı 45 gram kadardır.
On dördüncü haftada bebek nefes alıp verme hareketlerine başlar. Nefes alıp vermesi hava ile değil amnion suyu ile olur. Bebek amnion sıvısını akciğerlerine alır ve sonra tekrar ağzından dışarı atar, bu şekilde solunum egzersizleri yapar. Bebeğin boynu uzar ve çenesi göğsünden uzaklaşmaya başlar. Bebeğin kalp atışları dopler cihazı ile duyulabilir. Bebeğin sindirim sistemi sanki yediği yiyecekleri sindirir gibi hareket etmeye başlar. Bebeğin çok ince tırnakları vardır. Bebek bu haftalarda baş parmağını emebilir. Parmak izleri oluşmaya başlamıştır. Bebeğin kemik iliği kan hücreleri üretmeye başlar.
Bu haftalarda beyinden gelen sinir impulsları bebeğin yüz kaslarını uyararak çatık kaşlı, şaşı bakışlı, yüzünü buruşturmuş gibi ifadelere neden olabilir.

Hamileliğin 14. haftasında anne:
Hamileliğin ondördüncü haftasında annede zaman zaman unutkanlık ve sersemlik gibi hisler olabilir. Uykusuzluk ve gece idrara çıkma gibi şikayetler başlayabilir, yatma vaktine yakın saatlerde fazla içecek tüketmemek gece idrara çıkma problemini çözer genellikle. Burun kanaması ve gece horlamaları daha nadir görülen belirtilerdir. Burun kanamaları burundaki konjesyon (kanlanma, damarlarda genişleme) artışına bağlı nadiren olur ve genellikle ciddi rahatsızlık vermez, eğer ciddi rahatsızlık verecek kadar sık ve bol miktarda kanamalar olursa bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmalısınız. Tuhaf besinlere ve hatta besin olmayan maddelere karşı aşermeler başlayabilir, bu konuda ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Cinsiyet bu haftalarda veya yakında öğrenileceği için anne ve baba kız olursa şu erkek olursa bu şeklinde isim araştırmalarına başlar genellikle.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




14 haftalık gebelik videosu:





14. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:



14 haftalık gebelik görüntüsü
14 haftalık hamilelik

14 haftalık gebelik görüntüsü
14 haftalık hamilelik

14 haftalık gebelik görüntüsü
14 haftalık hamilelik

14 haftalık gebelik görüntüsü
14 haftalık hamilelik

14 haftalık gebelik görüntüsü
14 haftalık hamilelik

14 haftalık gebelik görüntüsü
14 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"