24 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

YİRMİ DÖRT HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 24. haftasında bebek:
Yirmi dördüncü gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 32 cm, ağırlığı 600 gram kadardır.
Bebek kas dokusu ve yağ dokusundaki artışa paralel olarak kilo almaya devam eder. Artan yağ dokusu vücut ısısını ayarlamaya yardımcı olur, özellikle erken doğan bebekler için bu çok önemlidir. Akciğer gelişimi de bu haftalarda hızlanır bu nedenle bu haftalardan itibaren doğan bebeklerin düşük de olsa yaşama şansı vardır ancak 24 haftadan önce akciğer gelişimi çok az olduğu için bebeklerin yaşama şansı hemen hemen hiç yoktur. Bebeğin cildi hala beyazdır, gerçek rengini alacak kadar pigment henüz oluşmamıştır.

Hamileliğin 24. haftasında anne:
Hamileliğin yirmidördüncü haftası civarında yani hamileliğin genellikle orta dönemlerinde anne adaylarının bir kısmı diş ve diş eti problemleri yaşarlar. Diş etlerinde kanama veya diş ağrısı gibi şikayetler olabilir. Halk arasında eskiden bilinen bir söz "her hamilelikte bir diş kaybedilir" sözü doğru değildir, diş bakımını düzenli devam ettiren ve diş hekimine görünen bir anne hiç diş kaybetmez. Hamilelikte diş problemi yaşayan anne adayları diş hekimlerine muayene olabilir ve gerekirse bazı tedavileri alabilirler.
24-28 haftalar arasında hamilelikte şeker (glukoz) yükleme testi yapılır. Şeker yükleme testi yapılmasındaki amaç annede hamileliğe bağlı şeker hastalığı başlayıp başlamadığını araştırmaktır. Hamilelikten önce şeker hastalığı olmayan anne adaylarında hamilelik hormonlarına bağlı olarak ve kilo almadan dolayı hamilelikte şeker hastalığı başlayabilir. Hamileliğe bağlı şeker hastalığı (gestasyonel diyabet) açlık kan şekeri tahlili yaparak tam olarak anlaşılamaz bu nedenle anneye şekerli su içirerek yükleme testi yapılır. Hamileliğe bağlı şeker hastalığı teşhis edilemezse bebekte aşırı kilo (iri bebek), erken doğum, preeklampsi, doğumdan sonra solunum problemi gibi sıkıntılar meydana gelebilir. Bu konuları yirmi dördüncü hafta civarında doktorunuzla görüşmelisiniz.
Bu aylarda annenin kan hemoglobin değeri tekrar kontrol edilir çünkü gebeliğin başında normal olsa bile bu aylara kadar düşme olabilir. Bu nedenla kansızlık olmasa bile her hamileye antianemik ilaç (kan hapı) verilir. Kansız kalmamak için fazla miktarda pekmez, üzüm gibi yiyecekler yenmesi önerilmez çünkü bu tür yiyecekler aşırı şekerli olduğu için çok fazla kilo alınmasına neden olur, içerikleri demirin çok çok fazlası kadar şeker içerirlerbu da faydadan çok zarar getirebilir.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı  ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




24 haftalık gebelik videosu:





24. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:



24 haftalık gebelik görüntüsü
24 haftalık hamilelik

24 haftalık gebelik görüntüsü
24 haftalık hamilelik

24 haftalık gebelik görüntüsü
24 haftalık hamilelik

24 haftalık gebelik görüntüsü
24 haftalık hamilelik

24 haftalık gebelik görüntüsü
24 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"