31 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

OTUZ BİR HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 31. haftasında bebek:
31. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 40 cm, ağırlığı 1500 gram kadardır.
Bu haftalarda bebeğin kilo alması boy uzamasından daha fazla olur. Bebeğin akciğerleri ve sindirim sistemi hemen hemen tamamen gelişmiştir. Bebeğin göz bebeği (iris) ışıkta genişleme  ve daralma yapabilir. Bebeğin cilt altında beyaz yağ depolanmasından dolayı ciltteki kırmızı renk yerini yeni doğan bebeklerdeki gibi pembe renge bırakır. Bebek gün içerisinde düzenli hareket etmeye başlar.

Hamileliğin 31. haftasında anne:
Hamileliğin otuzbirinci haftasından sonra anne zaman zaman yalancı doğum sancılarını hissedebilir hatta bazen bunlar sadece kasılma şeklinde olabilir yani anne ağrı veya sancı hissetmeden karnın sertleşmesi olur. Yalancı doğum sancılarını gerçek doğum sancısından ayırt etmek önemlidir çünkü yalancı doğum sancıları rahim ağzında açılmaya ve doğuma neden olmazken, gerçek sancılar buna neden olabilir. Bu haftalarda fazlaca büyümüş olan rahim midenin yukarda sıkışmasına neden olabilir ve bu da mide yanması ve hazımsızlık gibi belirtilere neden olabilir, bu tür şikayetler bazı ilaçlarla kolayca hafifletilebilir.
Daha önce doğum yapmış yani çocuğu olan anne adayları yeni gelecek kardeş konusuna çocuklarını alıştırmalıdır. Nadiren küçük çocuklar bu durumu kabullenmekte zorlanabilirler ve ciddi davranış değişiklikleri gösterebilirler, bu durumlarla karşılaşırsanız çocuğunuzun doktorundan yardım almasınız.
İkiz hamileler 31. haftadan sonra, tekil hamileler 35. haftadan sonra seyahatinde sakınca yoktur diye doktor raporu alsalar bile çoğu havayolu şirketleri seyahatlerine izin vermez. Bu haftalar havayolu şirketine göre ve ülkeye göre değişebilir. Bulunduğunuz ülkedeki firmalardan bu konuda bilgi alabilirsiniz ve doğumdan önce seyahat etmeniz gerek yerler varsa bu haftalara ulaşmadan seyahatinizi tamamlamalısınız. Bazı anne adayları bulundukları şehirden farklı bir şehirde (annelerinin bulunduğu şehir) doğum yapmayı planlayabiliyorlar, bu durumda seyahat planını önceden oluşturmak gerekir. Hamileliğin 35. haftasından sonra her an sancı ve doğum başlayabileceği için bu tür planları 35. haftadan önce tamamlamakta fayda vardır.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




31 haftalık gebelik videosu:





31. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:

31 haftalık gebelik görüntüsü
31 haftalık hamilelik


31 haftalık gebelik görüntüsü
31 haftalık hamilelik

31 haftalık gebelik görüntüsü
31 haftalık hamilelik

31 haftalık gebelik görüntüsü
31 haftalık hamilelik

31 haftalık gebelik görüntüsü
31 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"