28 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

YİRMİ SEKİZ HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 28. haftasında bebek:
28. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 37 cm, ağırlığı 1000 gram kadardır.
Yirmi sekizinci haftada kaş ve kirpikler tamamen oluşmuştur, saçlar uzamaya devam eder. Göz kapakları daha fazla açılır. Gözleri doğsa bile yakındaki objeleri görebilecek kadar gelişmiştir artık. Bebeğin vücudu tombullaşmaya ve yuvarlaklaşmaya devam eder, yağ ve kas dokusu artar. Bebek artık doğsa bile akciğerleri nefes alıp verme kabiliyetine erişmiştir ancak yine de bu haftalarda doğan bebeklerin bir kısmında solunum sıkıntısı yaşanabilir. Bebeğiniz artık sizin sesinizi tanıyabilir.
Bebek artık oldukça büyüdüğü için bazen kalp atımını annenin karnına kulak dayayarak bile duymak mümkün olabilir. Steteskop ile de rahatlıkla duyulabilir.

Hamileliğin 28. haftasında anne:
Hamileliğin yirmisekizinci haftasında anne ve bebek arasında kan uyuşmazlığı varsa anneye kan uyuşmazlığı iğnesi (rh immunglobulin) yapılır. 28. haftada yapılan indirekt coombs testi negatif ise doğuma kadar etkileşme olmasını engellemek için anneye anti-D immunglobulin (kan uyuşmazlığı iğnesi) yapılır. Şeker yükleme testi 24-28 hafta arasında yapılır. Bunun dışında bu haftada yapılan özel bir test veya tahlil yoktur.
Doğum yaklaştığı için doğum hakkında ve bebek bakımı hakkında endişe ve merak taşıyan annelerin daha önce doğum yapmış güvendikleri yakınlarından tavsiyeler almaları daha sakin olmalarını sağlayacaktır. Ancak unutmayın ki etraftan alınan her bilgi doğru değildir, bunları profesyonel kaynaklardan teyit etmek faydalıdır.
3 veya 4 boyutlu ultrason ile bebeklerinin görüntüsünü almak isteyenler için ideal dönemler geçiyor, o yüzden hala yapmamış olanlar ve yapmak isteyenler acele etmelidir. Daha ileri haftalarda bebek büyüdükçe rahim içerisinde alan daralır ve net görüntüler elde edilemez.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




28 haftalık gebelik videosu:





28. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:


28 haftalık hamilelik

28 haftalık hamilelik
28 haftalık hamilelik

28 haftalık hamilelik

28 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"