37 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

OTUZ YEDİ HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 37. haftasında bebek:
37. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 48 cm, ağırlığı 2800 gram kadardır.
Otuz yedinci haftada bebek artık solunum alıştırmaları yapabilir çünkü doğum yaklaşmaktadır ve buna alışması gerekmektedir. Bebeğin akciğerleri oldukça gelişmiştir bu nedenle bu haftadan itibaren olan doğumlar erken doğum olarak adlandırılmazlar ancak yine de bebeğin anne karnında bir kaç hafta daha kalması faydalıdır. Bebek eli ile sıkıca tutma hareketi yapabilir. Bebek dışarıdan ışık veya ses gelen tarafa doğru dönebilir. Bebeğin kilosu ve tombullaşması giderek artar. Bebeği enfeksiyonlara karşı koruyacak olan bağışıklık sistemi gelişmektedir ancak buna en önemli katkıyı doğumdan sonra anne sütü yapar. Anne sütü içerdiği maddeler ve antikorlar nedeniyle bağışıklık sistemine çok katkı sağlar.

Hamileliğin 37. haftasında anne:
Hamileliğin otuzyedinci haftasından sonra artık her an sancıların başlayabileceği bir dönem başlar. Doğumların çoğu 37-39 haftalar arasında olduğu için anne ve baba her an hastaneye gitmeye hazırlıklı olmalıdır, evde doğum çantası, hastaneye gündüz ve gece ulaşım planları hazır olmalıdır.
Bu haftadan sonra anneye haftalık veya bazen daha sık NST uygulanır, özel bir durum yoksa son haftalarda başka bir test veya tahlil genellikle yapılmaz, ultrason ile bebeğin kilo ve su miktarı takibi devam eder. Bu haftaya giren annenin doğumun başladığı nasıl anlaşılır ve nişan kanaması nedir gibi konularda bilgili olması faydalı olacaktır. Sadece normal doğum yapacak anneler değil, sezaryen olacakların da bunları bilmesi gerekir çünkü su gelmesi veya sancı başlaması, nişan gelmesi gibi durumlarda sezaryen için planlanan vakti beklemeden hemen ameliyata almak gerekebilir. Normalde sancı, su gelmesi vb. olmazsa, hiçbir problem olmayan hamileliklerde 39. haftanın dolduğu güne  (yani 38 hafta 7 gün olunca) veya buna yakın günlere sezaryen ameliyatı randevusu verilir. Hasta o sabah hastaneye giderken gece boyunca ve sabah hiçbir şey yemeden, içmeden gitmelidir. Su dahi içilmemelidir.
Normal doğum yapacaklar için annenin çatı muayenesi genellikle bu haftalar civarında yapılır. Annenin doğum yolunun bebeğin geçişine ne kadar uygun olduğu elle muayene edilerek anlamaya çalışılır. Annenin çatı kemiklerinde darlık varsa normal doğumdan vazgeçilebilir, çatı darlığı alttan parmaklar ile doğum kanalı kontrol edilerek anlaşılır, ultrason ile bunu anlamak mümkün değildir.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




37 haftalık gebelik videosu:





37. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:

37 haftalık gebelik görüntüsü
37 haftalık hamilelik
37 haftalık gebelik görüntüsü
37 haftalık hamilelik
37 haftalık gebelik görüntüsü
37 haftalık hamilelik
37 haftalık gebelik görüntüsü
37 haftalık hamilelik
37 haftalık gebelik görüntüsü
37 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"