5 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ

BEŞİNCİ HAFTADA HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

Hamileliğin 5. haftasında bebek:
Beş haftalık gebelikte bebeğin boyu 3-4 mm civarındadır. Kilosundan bahsetmek henüz mümkün değildir. Bebek ve kalp atışları ultrason ile görülebilir, duyulabilir. Bebeğin beyin ve sinir sistemi, kalp-damar sistemi gelişmeye başlamıştır.
Embriyo (bebek) dıştan mikroskopik olarak incelendiğinde baş kısmının belirginleşmeye başladığı izlenir. Kol ve bacak tomurcukları henüz belirgin değildir.

Hamileliğin 5. haftasında anne:
Hamileliğin beşinci haftasında anne adaylarının bazısında bulantı ve kusma başlar. Her anne adayında bu kadar erken haftada başlamayabilir ve bulantı kusmanın başlaması gebeliğin sağlığı-gelişmesi hakkında bir gösterge değildir. Anne memelerde hassasiyet ve gerginlik hissedebilir. Halsizlik bu dönemde sık görülen belirtilerdendir. Bu haftadan önce muayene olunmamışsa hemen doktora başvurmak gerekir, gerekli vitaminler verilir ve tahliller yapılır. Gebeliğin başlangıcında rutin olarak yapılan tahliller dışında bu dönemde yapılan özel bir test yoktur. Bu erken haftalarda anne genellikle kilo almaz, hatta bulantı ve istahsızlık, tiksinme gibi nedenlerle fazla yemek yiyemediği için bir miktar kilo kaybı olabilir. Kilo kaybı olan annelerin endişelenmesine gerek yoktır, bu haftalarda sık rastlanır ve genellikle 3. aydan sonra toparlanır, kilo alma başlar. Kanama ve lekelenme olmadığı sürece ve doktor tarafından ekstra bir risk bildirilmediği sürece bu erken haftalarda doktorunuz genellikle yürüyüş gibi aktiviteleri önerecektir. Doktor önerisi dışında hiçbir ilaç kullanmamak gerekir. Ağır egzersizler ve sporlardan kaçınmak gerekir. Hamilelikte dikkat edilmesi gereken konular hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu haftalarda alttan kızmızı veya kahverengi lekelenme, kanama olması düşük tehlikesi olduğunu gösterir. Bu durumda hemen muayene için başvurmak ve istirahat etmek gerekir.


Gebelik haftanız hakkında daha fazla bilgi için tıklayın: AY AY HAMİLELİK GELİŞİMİ

Gebelik haftanızı ve doğum tarihinizi bilmiyorsanız tıklayın: OTOMATİK HESAPLAYICI




5 haftalık gebelik videosu:





5. haftada gebeliğin ve bebeğin görüntüleri:

5 haftalık hamilelik

5 haftalık gebelik görüntüsü
5 haftalık hamilelik
5 haftalık gebelik görüntüsü
5 haftalık hamilelik

5 haftalık gebelik görüntüsü
5 haftalık hamilelik


5 haftalık gebelik görüntüsü
5 haftalık hamilelik


5 haftalık gebelik görüntüsü
5 haftalık hamilelik


5 haftalık gebelik görüntüsü
5 haftalık hamilelik


GÖRÜNTÜLER İÇİN HAMİLELİK HAFTANIZI SEÇİNİZ:
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"