DİYAFRAM VE KADIN PREZERVATİFİ

Diafram cinsel ilişki öncesinde kadının rahim ağzına yerleştirilen bir lateks kılıftır. Böylece spermin serviksten yıkarı geçerek yumurtayı döllemesine engel olur. Diyafram ile birlikte spermisid kullanılması önerilir. Çünkü spermler hem birkaç saat yaşayabilirler hem de diyaframın kenarlarından içeriye sızabilirler. Buna dikkat edildiği takdirde diyafram etkili bir doğum kontrol aracıdır.

Cinsel ilişkiden birkaç saat önce vajenden rahim ağzına doğru yerleştirilmelidir. Ancak bu süre üç saati geçerse sperm öldürücü kremin etkisi geçer. O zaman diyafram tekrar kremlenmelidir. İlişkiden sonra en az 6 saat içeride kalmalıdır ve bu süre dolduğunda kesinlikle çıkarılmalıdır.

Kadın prezervatifi vajina içerisini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirilir.
Diafram ve kadın prezervatifi günümüzde çok nadir kullanılan korunma yöntemleridir.

Diafram prezervatif gibi cinsel organı tamamen kaplamadığı için (sadece rahim ağzı ve etrafını kapatır) cinsel yolla geçebilecek hastalıklara karşı koruma sağlayamaz, bu amaçla kullanılmamalıdır. Erkek prezervatifi (kondom) cinsel yolla geçebilecek hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

Diafram üriner enfeksiyon (sistit) gelişmesine neden olabilir. Toksik şok sendromu riski nadir de olsa vardır, bu nedenle toksik şok sendromu öyküsü olanlarda diafram kullanılmamalıdır.


İlgili Konular:
- Doğum Kontrol Yöntemleri
- Servikal Başlık


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"