Soru: Tek umblikal arter ve gelişme geriliği

Selamlar;

Öncelikle siteniz çok yararlı - doyurucu ve yalın hazırlanmış , yeralan bilgiler çok faydalı oluyor bunu belirtmek ve teşekkür etmek istedim.

17 + 4 haftalık bir erkek bebek baba adayıyım bu hafta başında gittiğimiz kontrollerde ultrason incelemesinde bebeğimize tek umbilikal arter tanısı koyuldu , doktorumuzun dediği kadarıyla tek arter kalın ve organlarda herhangi bir anomali görünmüyormuş. ( bebeğin pozisyonu uygun olmadığı için 2 boyutlu olarak inceledi) 14. haftada ikili test yaptırmıştık bu testtede kromozom bozukluğu ihtimali çok düşük çıktı . Biz buna rağmen 3'lü testte yaptırdık ve sonuçlarını bekliyoruz.

(PS : Anne yaşı 31 ,baba yaşı 34, ilk gebelik ,düşük yok, ailede genetik sorun yok , kan değerleri normal , bebek gelişimi normal)

Bu konuda İnternetten edindiğimiz bilgiler beni ve eşimi çok fazla endişelendirdi.Bu noktada ikinci bir uzman görüşüne başvurma ihtiyacı duydum. Sorularım ise ;

1 ) 17.inci haftada herhangi bir anomali görülmeyip hamilelilğin ilerleyen aşamalarında anomali görülme ihtimali var mıdır ?
2 ) Yaşanan durumun yalancı pozitif olma ya da bu haftadan sonra düzelme ihtimali var mıdır ?
3 ) Bir perinatoloji uzmanı tarafından ikinci seviye ultrasonografi tetkiki fetal eko kardiyografi yaptırmalımıyız ?
4 ) Şu anda herhangi bir gelişim geriliği görülmüyor bu haftadan sonra gelişim geriliği ihtimali var mıdır ?
5 ) Bu gebelik riskli bir gebelik midir ? Doktorumuz 3'lü testde de yüksek bir ihtimal çıkmazsa 4 hafta sonra yani 22. hafta tekrar çağırdı.Okuduğum kadarıyla 18 - 20 hafta arası detaylı ultrason ve anomali teşhisi koyulması için en uygun dönem , 22 hafta detaylı ultrason için geç olur mu ? kesin tanı için çok değerli iki haftayı kaybetmiş olur muyuz ?

Çocuk sahibi olmak ben ve eşim için de çok önemli ve değerli olsa da çevremizden de takip ediyoruz çeşitli kalıcı anomalileri olan çocukların bakımı hem çocuk hem de anne baba için çok yıkıcı olabiliyor.

iyi çalışmalar dileklerimle


CEVAP:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2008/01/tek-umblikal-arter.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"