Soru: Yumurtalık bölgesinde ağrı ve spiralin ipi hakkında

83 doğumlu 10 aylık evli bir bayanım. bundan 4 sene öncesinde şimdiki eşimden hamile kalmış ve kürtaj olmuştum daha sonrasında kontrollere gidemedim ailemin haberi olmadığı için. şuan da evliliğim başka bir şehirde istanbulda gerçekleşti ve burda yaşamaktayım. istanbulu bilmediğim için ve tv gibi haber guruplarından da edindiğim az çok bilgilerden dolayı buradaki dr pek güvenemiyorum o nedenle de 4 senede rahmim ne durumda sağlıklımı bilmiyorum.ama ne adetimde ne akıntımda herhangi bir sorun yaşamadım.sitenizdeki okuduklarıma da dayalı olarak benim farkedebileceğim sorunum yok.tıbbi açıdan bilemem tabi ki :). mart 2007 den bu yana ..... isimli doğum kontrol hapı kullanmaktayım.ve memede hassasiyet olduğunu hissediyorum sadece. aslında size iki sorum olacak.ilki kürtajımdan bu yana ara ara sol yumurtalık bölgemde hafif bir ağrı hissetmekteyim.şiddetli olmuyor ama sanki orda bir sertlik yada bir şişkinlik vamış gibi hissediyorum.biliyorum bir hekime başvurun diyeceksiniz ama nelerden kaynaklanabilir onu merak ettim. yani sık değil sanki sene de 2 veya 3 kez hiisediyordum. evlendim bu ağrı 10 ayda 4-5-6 kadar oldu. cinsellikten yana olabilirmi. bu arada hiç doğum yapmadım. 2. sorum ise ben hap kullanmaktan korkuyorum birçok söylentisi var sizin yazdıklarınızda bu söylentileri göremedim ama yine 10 kişi den 9 u aynı şeyleri diyor.misal olarak yumurtalıkların kuruması hiç doğum yapmadığım için kısırlık bacaklarda variz. v.b ben sipral kullanabilirim sanırım ama sormak istediğim konu spiralin ip konusunda korkum var ilişki esnasında sorun olurmu rahime dolanır mı gibi korkularım var. biz eşimle maddi manevi mevzulardan dolayı 4-5 sene çocuk düşünmüyoruz bu kadar süre hap kullanmam doğru olurmu sipral mi taktırmalıyım ya da önebileceğiniz başka bir yöntem varmı bu arada eşim kendisi açısından korunma taraftarı değil :( . o nedenle doğru olanı yapmak istiyorum. yani 4-5 sene sonra çocuk sahibi olabilmek istiyorum.

özetle sol yumurtalık bölgesinde ağrım neden kaynaklanabilinir,
4-5 sene sonra anne olabilmem için şimdiden sağlıklı doğum kontrolüm ne olmalı

bu arada en kısa sürede bir hekime gideceğim.amacım sadece ön bilgi edinmek ve gelecekteki doktorumla doğru telafuzlarla sağlıklı iletişim kurmak ve sabit bir doktorum olması ve sorunsuzca anne olabilmek.

ilginize ve sitenize biz bu konularda bilgimizin yetersiz kalmasına önlem olduğunuz için teşekkür ederim.


CEVAP:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/kask-ars.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"