ERTESİ GÜN HAPI HAMİLELİĞİ NASIL ÖNLER? NASIL ETKİ EDER?

Ertesi gün hapları (ertesi sabah hapları) içerdiği östrojen ve progesteron hormonu sayesinde (bazıları sadece progesteron içerir) gebeliği şu mekanizmalarla önler:
1. Yumurtlamayı engeller
2. Döllenme oluşmuşsa bunun rahim içerisine yerleşmesini engeller.

Ertesi gün hapları ilişkiden sonra ne kadar çabuk alınırsa o kadar iyi etki eder. İlk gün alındığında yaklaşık %90 oranında koruma sağlarken ikinci ve üçüncü gün alınırsa bu koruma daha az olacaktır. Bu nedenle ilşkiden sonra 24 saat içerisinde alınması önerilir, en geç 3 gün içerisinde alınmalıdır.

Burada dikkat edilecek nokta ertesi gün haplarının oluşmuş bir gebeliği asla sonlandıramayacağıdır, bu haplar ancak gebelik oluşmadan önce etkilidir. Ertesi gün hapları kürtaj gibi gebelik oluştuktan sonra gebeliğin alınmasını veya düşmesini sağlayacak bir yöntem değildir. Gebelik oluştuktan sonra ertesi gün hapı kullanılmaz, kullanılsa bile hiçbir etkisi olmaz. Hamilelik oluştuktan sonra devamı istenmiyorsa tek çare kürtaj ile aldırmaktır.

İlgli Konular:
- Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır?
 - Ertesi Gün Hapı Ve Acil Korunma Yöntemleri


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"