PREZERVATİF (KONDOM) NASIL TAKILIR, NASIL KULLANILIR?

PREZERVATİF KULLANIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER
Prezervatif yani kondom (kılıf) yaygın kullanılan korunma yöntemlerinden birisidir. Prezervatif kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır, bunlar:
- Prezervatif ilişki öncesinde sertleşme olduktan sonra takılmalıdır.
- prezervatif penisin ucuna yerleştirildikten sonra geriye doğru sıyrılarak takılır. Katlanmış olan prezervatif sonuna kadar açılarak takılmalıdır, penisin sadece ucunda durmamalıdır, penisi mümkün olduğunca fazla kaplamalıdır.
- Prezervatif takılmadan vajinaya hiç girilmemesi gerekir. Boşalma olmadan önce vajinaya girilmesi bile gebeliğe neden olabilir.
- Her kondom tek kullanımlıktır, tekrar kullanılamaz.
- Kondomun üzerine kaygaşlaştırıcı olarak krem, vazelin, bebek yağı, yemek yağı gibi maddeler sürülmemelidir, bunlar prezervatifin yırtılmasına neden olabilir. Ancak kayganlaştırıcı olarak özel olarak üretilmiş cinsel ilişki ürünleri veya gliserin sürülebilir.
- İlişki sonunda boşalma olduğunda beklemeden penis sertken kondom çıkartılmalıdır. Penisin sertliği geçerse kondom vajina içerisinde kalabilir ve çıkaramayabilirsiniz, ayrıca spermler vajina içerisine dökülerek hamileliğe neden olabilir.
- Prezervatifler sıcak ve güneş ışığı alacak yerlerde tutulmamaldır. Normal oda ısısında serin yerde tutulmalıdır.
- Kondomun son kullanma tarihine dikkat edilmelidir.
- Prezervatifin paketini açarken makas  gibi kesici aletler kullanmamak gerekir, uygun açma yerinden tutup çekerek açmak gerekir.
- Penis boyutuna göre uygun çeşit prezervatifi kullanmak gerekir.

İlgili Konular:
- Prezervatif


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"