PREZERVATİF (KONDOM) YIRTILMASI

Prezervatif (kondom, kılıf) kullanımında en önemli risk yırtılma riskidir. Çok sık görülen bir durum olmasa da zaman zaman çiftlerin fark ettiği büyük yırtıklar veya fark etmediği küçük yırtıklar meydana gelebilmektedir. Bu durumda doğal olarak hamilelik oluşma riski vardır.

Prezervatif yırtıldığında ne yapmalıyım?
Prezervatif yırtıldığında acil korunma yöntemlerinden birisine başvurmak gerekir. Bunun için acil korunma hapları yani ertesi gün hapı (ertesi sabah hapı) kullanılabilir. Diğer bir acil korunma yöntemi de ilişkiden sonra spiral taktırmaktır ancak hap kullanımı daha pratiktir daha çok tercih edilir. Bu acil korunma yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu yöntemlerle gebeliğin kesin olarak engelleneceği garanti edilemez ancak %95 civarında yüksek oranda korunma sağlarlar. Bu hapları aldıktan sonra düşük ihtimal de olsa gebelik olabileceği akılda tutulmalıdır ve adet gecikmesi yaşanırsa gebelik testi yapılmalıdır. Adet gecikmesi bu hapların kendi etkisinden dolayı da meydana gelebilir.

Prezervatifin yırtılma riskini en aza indirmek için üzerine gliserin ve özel kayganlaştırıcışar dışında başka şeyler sürülmemelidir. bebek yağı, vazelin, el kremi gibi maddeler sürülmemelidir. Prezervatifin son kullanma tarihine dikkat edilmelidir ve aşırı sıcak, güneş gören yerlerde muhafaza edilmemelidir. Normal oda ısısında serin yerde muhafaza edilmelidir.

İlgili Konular:
- Prezervatif
- Ertesi Sabah Hapları ve Acil Korunma


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"