HAMİLELİKTE NASIL SÜTYEN KULLANILMALI? (HAMİLELİK SÜTYENİ)

HAMİLELİK SÜTYENİ (GEBELİK SÜTYENİ)
Hamilelikte en çok değişikliğe uğrayan bölgelerin başında memeler gelir. Memeler (göğüsler) gebeliğin ilk aylarından başlayarak büyür, hassaslaşır bu nedenle hamilelikte uygun sütyen kullanmak çok önemlidir. Hamilelikte uygun sütyen kullanmayan anne adaylarının çoğu göğüslerinde ağrı ve rahatsızlıktan bahsedeler. Bazı hamileler sütyeni sadece ev dışında kullanmayı tercih ederler, bazıları sürekli takmadan rahat edemezler, bazı hamileler de asla gece kullanamadıklarını ifade ederler. Her hamile kendi alışkanlığı doğrultusunda uygun ve rahat sütyen kullanmalıdır. Hamilelik sütyeni veya gebelik sütyeni denilen sütyenler kolaylıkla her yerde bulunabilmektedir.

Hamilelikte kullanılacak sütyenlerde balen denilen destek kısmı bulunmamalıdır, hassaslaşan göğüsler için rahatsızlık yaratır. Pamuklu ve yumuşak, esnek sütyenler tercih edilmelidir. Askıları kalın olmalıdır. Gebelik boyunca göğüs ölçüleri bir veya bir kaç numara artabilir, buna göre uygun ölçüde sütyen alınması önemlidir. Hamileliğin başlarında alınan sütyenler memelerin daha fazla büyüyebileceği düşünülerek alınmalıdır.

Emzirme sütyeni (Lohusa sütyeni):
Emzirme sütyenleri genellikle anneye kolaylık sağlamak için tek elle meme ucu açılabilecek şekilde tasarlanırlar. Bunların kopça veya çıt çıt gibi açma mekanizmaları vardır ve önde kapak şeklinde açılan bir bölüm bulunur. Bu tür açma mekanizmaları içermeyen esnek emzirme sütyenleri de vardır. Anneler kendi tarzlarına ve meme büyüklüklerine en uygun sütyeni seçmelidir.

İlgili Konular:
- Hamileler Nasıl Giyinmeli?
- Hamilelikte Memelerde Meydana Gelen Değişiklikler


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"