EPİDURAL VE SPİNAL ANESTEZİ ARASINDAKİ FARK - VİDEO İZLE

Halk arasında "belden aşağısını uyuşturmak" şeklinde tabir edilen hastayı uyutmadan sadece vücudun alt bölgesinde ağrı hissini ortadan kaldırılarak yapılan anestezi teknikleridir spinal ve epidural anestezi. Başta sezaryen olmak üzere birçok karın ve bacak ameliyatlarında vb. kullanılır.

Spinal ve epidural anestezi arasında yapılış tekniği olarak fark en basit şekilde özetlenirse: Spinal anestezide ilaç dura zarının iç tarafına verilirken, epidural anestezide ilaç dura zarının dış tarafına verilmektedir. Dura zarı alttaki videoda "dura" olarak gösterilmektedir, omuriliğin etrafındaki zar tabakasıdır.

Epidural anestezi: Videoda 30. saniyede ilacın dura zarının dış tarafına enjektör yardımıyla verildiği görülmektedir. Daha sonra burada geçirilen ince kateter orada bırakılmaktadır bu sayede gerektiğinde tekrar ilaç verme şansı vardır.
Spinal anestezi: Videonun 50. saniyesinden sonra dura zarının iç tarafına ilaç verildiği görülmektedir. Burada ilaç direkt beyin omurilik sıvısının içerisine verilmektedir. Kateter uygulanmaz.




İlgili Konular:
- Epidural ve Spinal Anestezi İle Sezaryen
Ağrısız Normal Doğum


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"