BEBEĞİN BAŞ ÇEVRESİ VE KARIN ÇEVRESİ UYUMSUZ

Eşimin kontrolünde bebeğimizin baş çevresi 36 ama vucut ve karın çevresi 33 haftaya uyumlu çıktı. İkili üçlü tarama testlerini yaptırmamıştık ama eşimde iyi bir gebelik dönemi geçirdi diyemem gerek beslenme gerek psikolojik olarak. Sizce sebebi ne olabilir cevablarsanız sevinirim.
---

Bu haftalarda baş çevresi, karın çevresi ve bacak boyu arasında 2-3 hafta kadar fark çıkan bebeklere sık rastlıyoruz ve bu bebekleri çoğunluğu tamamen sağlıklı olarak dünyaya geliyorlar, çok az kısmında problem görülebiliyor. İkili ve üçlü test yaptırmamışsınız ancak umarım ayrıntılı ultrason yaptırmışsınızdır. Ayrıntılı ultrasonda bir anomali saptanmamışsa, bebeğin suyu normalse, bu güne kadarki gelişme eğrileri normal seyretmişse doğumdan sonra bebekte bir problem görülme ihtimali çok düşük. Bu haftadan sonra artık yapılabilecek başka tahlil veya inceleme yöntemi yok çünkü 36 hafta olmuş ve doğuma çok az kalmış.



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"