BEBEĞİN KALBİ ATMIYORMUŞ

35 haftalik hamileydim ve 8 Nisanda hastaneye gittigimde bebeğin kalbi atmıyormuş, normal dogum yaptım. Benim rahimim kalp şekilli (bicornis uterus). Daha 6.5 aylikken cok kötü bir grip gecirmistim, doktorlar sebebini infeksiyon geçmesi olabilir diyorlar. 6 nisanda en son doktora gittiğimde bebeğin kalbi farklı atıyordu, hareketleri çok azdı. Bebeğe rahmim dar geliyordu ve poposuyla yatıyordu. Doktorlar artık bebek dönmeyecek, 38. haftaya kadar dayan, sezeryanla alacağız bebeği demiştiler. Evlendikten 1ay sonra hamile kaldım ve bu benim ilk hamileliğim idi. 2 aylıkken kanamalar olmuştu ve doktora hep gittiğimde düşme riski var diyorlardı. Benim şimdi en çok merak ettigim konu acaba bebek benim rahmim bicornis oldugu icin mi öyle oldu yoksa infeksiyondan mı dolayı? Bicornis uterus olanlarda oyle durum oluyormu aciklama yapsaydiniz biraz cünkü gercekten cok kötü bir durumdayim simdi.
---

Bebeğinizin ölüm nedeni çok çeşitli olabilir bunu buradan tahmin etmem imkansız. Bir enfeksiyon, doğumsal bir kalp anomalisi veya başka bir anomali, kordon kazası gibi çok çeşitli nedenleri olabilir. Bikornus uterus anne karnında bebeğin ölmesine neden olmaz. Ayrıca iki - üç aylık bir hamilelikte olan kanamalar ileride bebeğin ölebileceğini göstermez, sadece düşük tehlikesi olabileceğini gösterir, bebeğinizin ölme nedeni ile iki aylıkken olan kanamalar arasında hiçbir ilgi yok. Bebeğin ters yani makat (poposu aşağıda) olması ölmesine neden olmaz.
Ölü doğum sebepleri: http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/l-doum.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"