DOĞUM SONRASI DİKİŞLERİN TUTMAMASI

Ben 15 haziran 2011de normal doğum yaptım, dogumum sıkıntılı geçti, doğum sonrası dikişlerim tutmadı. Dr ödem oluştuğu için böyle oldu dedi ve en son belimden iğne vurup uyuşturarak diktiler bütün bunlardan dolayı iyileşme sürem uzadı. Şimdi istemeden de olsa yine hamile kaldım doğumum kasım ayına denk geliyor, sizce aynı sorunları yaşarmıyım? Zira normal doğum istiyorum bunda problem yaşamazsın diyorlar ama cevap verirseniz sevinirim.
---

Bahsettiğiniz "doğum sonrası dikişlerin tutmaması" durumu ödem, enfeksiyon veya başka nedenlerle zaman zaman gerçekleşebilen bir durumdur ve çoğunlukla sonrasında size yapıldığı gibi tekrar dikiş atmak gerekmektedir. Genel olarak bu tür sorunlar ilk doğumlarda daha çok oluşur; ikinci, üçüncü ve sonraki doğumlarda daha nadir oluşur. Ancak bu kesin böyle olacak diye bir kural yoktur, aynı sorun sonraki doğumlarda da yaşanabilir, bunu önceden bilmek imkansız. Hatta bazen ilk doğumunda dikişleri normal iyileşen bir hastanın sonraki doğumunda bu tür bir problem yaşanabilir. Annenin doğum yolu, bebeğin kilosu, bebeğin geliş şekli gibi çeşitli faktörler de bu durumda etkili olabilir.

Doğum kesisi (epizyotomi):
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/epizyotomi-doum-kesisi-dikili-doum.html



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"