GEBE KALMAM MÜMKÜN MÜ, SAKINCALI MI?

Rahim MR sonuçlarım: 
Pelvik dopler usg sonuç: Sağ adneksiel alanda 6,5x6 cm boyutlarında düzgün yuvarlak konturlu, ekzantrik septasyon ve fibriler yapılar içeren kistik yer kapsayan oluşum izlenmiştir.

 Multiplanar, multisakansiyal MR sonuç: Uterus fundus anteriorda miometriumdan köken almış kısmen düzensiz sınırlı heterojen iç yapıda yaklaşık 5x4cm boyutta tüm sekansklarda sinyalsiz gorunumde myom. Sağ adnekste over kaynaklı yaklasık 8x6cm boyutta septasyonlu düzgün sınırlı kısmen ince duvarlı kistik lezyon.bulgular oncelıklı olarak komplike kisti düşündğrmektedir. Ayrıca tanıda seröz kist adenom düşünülebilir. Klinik ve radyolojık takip uygun olacaktır 32 yasındayım.8 aylık evliyim. ilk ay dogum kontrol hapı kullandık sonra komdom kullandık ve 3 aydır da korunmuyoruz. adetlerım 25-26 gun de bir gelıyor. yani duzenli,ama,sancı ve kanamam cok. bu sıkayetler ıçn dr.gıttım. Gebe kalmak bu sonuçlar ışıgında mümkünmüdür veya sakıncalımıdır. Eşimde varikosel başlangıcı var.Ayrıca cok sık kabızlık cekıyorum ve gecen hafta basurum cok aktif hale geldi tuvalete cıktıgımda çok kanamam var ve acı var. Adetime 4 gun kaldı goguslerimde hassasiyet ve midemde kucuk capta bulantı var.Aceba hamile olabilirmiyim, hamileysem basur ameliyatı gerekli olursa bebek ıcın sakınca yaratır mı. Eşimle cocuk istiyoruz ama benim bu sorunlarım canımı çok sıkıyor. Şu an Arabistandayız eşimin işi munasebetiyle. Buradaki sağlık kuruluşlarının kalitesi hakkında endişeliyim bu nedenle kadın doğumcu dr.na gitmedim. Sizin tavsiyeniz ışıgında tedavi icin Türkiye'ye gelmeyi düşünüyorum. İlginize şimdiden teşekkur eder iyi çalısmalar dilerim.
---

Sonuçlarınıza bakılırsa şu halde hamile kalmanız önerilmez, öncelikle myom ve over kistinin tedavisi ile ilgilenmelisiniz. Hamilelikte doktorlarınız özellikle bir sakınca görmezse basur (hemoroid) ameliyatı yapılabilmektedir ancak basur hamilelikte daha fazla ilerleyen bir hastalık olduğu için bunun da tedavisine gebelikten önce bakmanız önerilir.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"