KAHVERENGİ LEKELENMELER VE AĞRILAR BAŞLADI

24 şubat son regl günüm, ilk birleşme ise 11 13 15 martta yaşandı. 12 nisanda idrar testi pozitif çıktı. ne mide bulantım ne başdönmem ne aşermem vb oldu. Şu günden 1 hafta önce kahverengi lekelenmeler ve ağrılar başladı. Ultrason sonucunda  8 haftalık olması gereken kese 5 haftalık görünüyor içinde de emriyo yok 10 gün bekleyip tekrar bakıcaz dendi, 2 gündür ağrılarım fazlalaştı sıvı yapışkan kırmızıya döndü,  10 günlük süre içinde beklerken bana bu konuda bilgi vermenizi olasılıkları anlatmanızı rica edeceğim,
---

Eğer ağrılarınız ve kanamanız fazlalaştı ise on gün süreyi beklemeden hemen tekrar kontrole gitmeniz gerekir. Anlattıklarınız missed abortus veya boş gebelik durumlarına benziyor. Bunlar kısaca gebeliğin daha çok erken aşamada iken gelişmesinin durması durumlarıdır. Ancak muayene ve ultrasonunuzu yapan doktor ben olmadığım için kesin ve net budur diyemem. Anlattıklarınıza göre büyük ihtimalle bu gebeliğinizi kaybedeceksiniz maalesef, ancak bu durum ileriki hamilelikleriniz açısından sorun yaratmaz bu açıdan endişelenmenize gerek yok. Eğer gebeliğiniz düşükle sonuçlanırsa belki kürtaj ile rahim içerisindeki gebelik dokularının temizlenmesi gerekebilir.
Ancak tekrar belirteyim ki benim yazdıklarım sizin alattıklarınıza göre tahmini bilgilerdir, umarım benim tahmin ettiğim gibi olmaz ve gebeliğiniz normal devam eder. Bu konuda kesin bilgi verebilecek tek kişi muayenenizi yapan doktorunuzdur.



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"