KÜRTAJ OLMALI MIYIM?

9 nisan  2012 pazartesi günü adet olmam gerekiyordu ama olmadım ve 4 gün geçtikten sonra hem merakımdan hemde kasıklarımdaki ağrılar sebebiyle doktora gittim ve hamile olduğumu öğrendim. O günün gecesinde kanama şikayetiyle hastaneye gittim sonucum 54.9 du. beni hastaneye aldılar. Degerlerimi takibe aldılar.  Pazar gününe kadar 50ler de seyretti. pazartesi 75 oldu, çarşamba 115 oldu, perşembe 147 oldu, cumada 214 oldu. ama bu değerlerin yetersiz olduğundan dolayı doktorum kürtaj dedi. Sizce olmalımıyım yoksa beklemelimiyim? Bu değerler böyle artmaya devam ederse benim ve bebeğim açısından ne gibi sorunlar ortaya çıkar? Bebeğimin özürlü olma ihtimali varmı?
---

Öncelikle şunu belirteyim ki bahsettiğiniz kanda B-HCG değerleri hiçbir zaman bir bebeğin özürlü olup olmayacağı hakkında bilgi vermez. BHCG değerlerine bakarak ancak bir gebeliğin normal bir gebelik mi yoksa dış gebelik mi, ölü bir gebelik mi, normal canlı bir gebelik mi olduğu tahmin edilebilir. Sizin gebeliğinizle ilgili durumu en iyi sizi takip eden doktorunuz bilebilir, ultrason ve muayenenizi yapmayan bir doktorun kesin fikir bildirmesi imkansız. Bu nedenle doktorunuzda takibe devam etmelisiniz. Bu tür durumlarda öncelikle dış gebelik mi yoksa rahim içerisinde bir gebelik mi bunu ayırtetmeye çalışırız. Bunu ayırt etmeye çalışırken bazı hastalarda kürtaj yapılması gerekebilir ancak size gerekir mi bunu bilemem çünkü muayene ve ultrason bulgularınızı bilmiyorum. Şu an kesin söyleyebileceğim tek şey BHCG takibi ve doktor takibi altında olmanız gerektiği.



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"