MENOPOZA GİRDİĞİM VE ÜREMENİN DURDUĞU SÖYLENDİ

Ben 39 yaşındayım. Adet dönemim 1-2 gün aksama olabilmekle birlikte 28 günde bir oluyor. Geçen ay ovulasyon gününde (ki olması gereken günde) ilk defa kahverengi leke geldi ve dr gittim. Doktorum yumurtlamanın gerçekleştiğini söyledi. Hatta iki tane de 5 cm myomum çıktı. Dr üreyen kadında myom olduğunu sorun yaşamadığımı söylemesine rağmen ben test istedim. Ancak testteki değerlere göre menopoza girdiğim ve üremenin durduğu söylendi. Her şey bu kadar düzenli iken değerlerin bu kadar yüksek çıkması beni şaşırttı. Evlilik hazırlıklarımı askıya aldım.Testi adetimin 2. günü yaptırmıştım. Bu değerleri etkilemiş olabilir mi?  Yardım ederseniz sevinirm
Test sonuçlarım:
FSH 22,30
E2 28,66
LH 12,14
PROKLAKTİN 19,49
---



Tahlil sonuçlarınızdaki FSH değerine bakarak size bu açıklama yapılmış. FSH değeri normalden fazla (yüksek) çıkmış ve açıkçası bu değer bir kadının hamile kalma şansının çok az olduğunu gösterir. Genellikle bu tür FSH değerlerinde adetlerde seyreklik görülür ancak sizin adetlerinizin çok düzenli olması hamilelik açısından olumlu veya olumsuz bir durum ifade etmez. FSH yüksekliği hakkında çok ayrıntılı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Genellikel bu hormaonların ölçümünü adetin üçüncü günü yapıyorum ancak ikinci günde de yapılabilir. Sizdeki değerin yüksek çıkmasının nedeni ikinci gün yapılması olamaz.
Özet olarak size önerim bir dahaki adetinizin üçüncü günü tekrar hormon tahlilleri yaptırmanız ve bir jinekoloğa başvurarak over rezerv testleri denilen testleri yaptırmanızdır. Bu testler yumurtalık kapasiteniz yani hamile kalma kapasiteniz hakkında çok değerli bilgiler verecektir. Over rezerv testleri hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
İki tane 5 cm myom olması üreme çağında veya başka bir çağdaki kadında olabilir ancak bu normal bir durum değildir ve çoğunlukla ameliyatla tedavi gerektirir. Ancak siz evlilik ve hamilelik planları yapıyor olduğunuz için size ameliyat yapılmadan öncelikle hamilelikle ilgili tedaviler ön planda tutulabilir. Şu an için myomları ikinci planda değerlendirerek öncelikle over (yumurtalık) rezervini açısından değerlendirme yapmak gerekir.
Bu tür durumlarda hastalarımıza genellikle evliliği iptal etmelerini değil tam tersine bir an önce evlenerek bebek sahibi olmalarını öneriyoruz tabi hormonları hamile kalmaya müsaitse. Çünkü yıllar hatta aylar geçtikte yumurtalık kapasitesi gittikçe azalır yani FSH değeri gittikçe artar.



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"