OVERLERDE BULUNAN KİST ZARARLI MI?

Kalça ağrısı ile ortopediye gittim. MR istedi. MR sonucu: ''inceleme dahilinde sağ overde 5,5x3,3 cm boyutlarında kist ile sol overde 4x2,8 cm boyutlarında T1 ağırlıklı sekanslarda hiperintens T2 ağırlıklı sekanslarda hiperintens sinyal özelliğinde nodüler lezyon dikkati çekmiştir. (hemorajik kist?) sonografik korelasyon önerilir'' yazıyor. Yani iki yumurtalıkta da kist var demek mi oluyor? sonografik korelasyon ne demek?  doktor ultrasyon istedi. Ama 1 hafta sonra çekilecek durumumu çok merak ediyorum. Yumurtalık ağrısı kalçayı mı ağırtıyor. Çünkü ben spor yaptıktan sonra ağrı oldu. Kist hiç beklemediğim sonuç çıktı. 28 yaşında bekarım. Adetim çok düzenlidir. Sadece sol kasığımda biraz ağrı var oda dokununca ağrıyor.
---

Evet her iki overde (yumurtalıkta) kist var yazmışlar. Sonografik korelasyon demekle bir de ultrason yapılarak kistlerin varlığına bakılsın demek istemişler. Yumurtalıklardaki kistler genellikle kasık ve karın ağrısı yaparlar, kalça ağrısı pek rastlanan bir durum değildir. Çok büyük ihtimalle ultrasonda da benzer sonuç izlenecektir çünkü MR bu konularda çok net bilgi verir. Ultrasondaki görüntü ve bazı tahlil sonuçlarına göre tedavi planlanacaktır.
Over kistleri: http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/yumurtalk-kistleri.html



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"