YUMURTALIK KİSTİM KÜÇÜLÜYOR FAKAT TAMAMEN KAYBOLMUYOR

Ben kasim ayinda sol yumurtalığımda kist oldugunu ogrendim. Kistin kötü huylu olup olmadığına dair ve çikolata kisti olup olmadigina ilişkin tahliller yapildi ve temiz çıktı. Doktorum kistin basit olduğunu soyluyor ve doğum kontrol hapı veriyor. Yaklasik 3,4 aydır kullaniyorum her muayeneye gittigimde kistim küçülüyor ama mm'lik küçülmeler. Doktorum kistimin cok dirençli olduğunu soyluyor. Sizce ters bi durum varmidir? Bütün bulgular basit, tahliller temiz, her adetten sonra küçülme var ancak kist kaç aydır geçmedi.
---

Sizi muayene etmeyen ve ultrasonografiyi kendisi yapmayan bir doktorun durumunuzla ilgili ters bir gidişat var mı yok mu bilmesi imkansız bu nedenle bu konuda bir yorum yapamam. Ancak şunu söyleyebilirim ki basit yumurtalık kistleri bazen çok kısa sürede kaybolur  (1-2 hafta gibi), bazen kaybolması aylar sürer. Kistin büyüklüğüne ve görüntüsüne ve yapılan tahlillerin durumuna göre bir kaç ay veya daha uzun süre takip edilir ve kistte değişme yoksa tekrar tedavi için değerlendirme yapılır.
Yumurtalık (over) kistleri: http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/yumurtalk-kistleri.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"