ADET ZAMANINDA MEME AĞRISI ÇEKİYORUM

Göğüs ağrıları ile ilgili bir rahatsızlığım var. Yaklaşık 3 aydır adetimin bitiminden itibaren şiddetli derecede göğüs ağrılarım başlıyor. Özellikle alt ve yan kısımlara dokunamayacak derecede acı veriyor. Kasım 2011 de yumurtalık kisti ameliyatı oldum. Ameliyattan sonraki 2 ayda adetim verilen aylık iğne ile kesildi ve 3 ay içinde tekrar devam başladı. Öncesinde adetimin başlamasına yakın ağrımaya başlayan göğüslerim son aylarda bu şekilde oldu. Adet bitiminden başlayarak diğer adetin başlamasına kadar ağrıyor ve adet başlaması ile rahatlıyor. Bunun için ne gibi önerilerde bulunursunuz.
---

Öncelikle bir genel cerrahi uzmanına meme muayenesi için başvurmanızı öneririm. Bazen adet sancısı ile ilgili sanılan durumlarda memede farklı patolojiler saptanabilir, kontrol edilmesinde fayda var. Ancak bahsettiğiniz şekilde adet ile ilişkili hormonlardan kaynaklanan (östrojen) memede hassasiyet ve ağrı görülebilir bazı bayanlarda. Eğer genel cerrahi kontrolünde göğüslerinizde bir problem saptanmazsa, göğüs ağrılarınızı azaltacak bazı ilaçlar verilebilir. Şu an yazabileceğim başka bir öneri olamaz maalesef.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"