AMNİYON KESESİNİN YIRTIK OLDUĞU SÖYLENDİ

Ben 15 haftalık hamileyim. 3 haftadır kanamam var (iki defa çok yoğun oldu) iğne ve ilaç kullandım (p...). bugün başka bir doktora gittiğimde bana amniyon kesesinin yırtık olduğunu söyledi, dinlenmemi söyledi. Ultrasyon kağıdına ''amniyon bonz'' gibi birşey yazdı. bu ne demek? beni neler bekliyor? bebeğin riskleri ne? bundan sonra ne yapmam gerekiyor?
---

Yazdığınız "amniyon bonz" kelimelerini muhtemelen yanlış okudunuz, bu şekilde bir terim yok. Doktorunuza kağıtta ne yazdığını ve durumunuzun ne olduğunu, gebeliğin devam edip edemeyeceğini sormalıydınız. Durumunuz hakkında kanama dışında bir bilgi veremediğini için ve ultrason sonucunu bilmediğim için gebeliğinizin akıbeti hakkında pek bir fikir yürütebilmem mümkün değil.

Ancak şunu söyleyebilirim ki amniyon kesesi yırtıksa (emin değiliz) ve bu nedenle çok su kaybı olursa ve içeride  amniyon sıvısı kalmazsa gebeliğin kaybedilmesi, düşükle sonuçlanması olabilir. Tabi umarım sizdeki bahsedilen yırtık önemsizdir ve fazla su kaybına neden olmamıştır, bu durumlarda gebelik normal şekilde devam edebilir. Net sonuç ve bilgiler için doktorunuzla görüşmeniz gerekir.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"