BEBEĞİN GÖBEK KORDONUNDA 2 DAMAR VAR

20 haftalık ultrason takipinde göbek kordonunda 3 yerine iki damar gözüktü, bunun sebebi nedir? Bazi sitelerde down sendromlu bebeklerde gorüldügü belirtilmiş benim bebegimde diğer bütün ölçümler normal bu durumda down sendromlu bebek olması ihtimali varmıdır?
---

Bahsettiğiniz tek umblikal arter konusu hakkında yazdığım detaylı yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yazımda bu durum hakkında hemen hemen herşey açıklanmış, yine de sorularınıza değinirsek:
- Öncelikle şunu belirtelim 2 damar görünmesinin yani tek umblikal atar damar (tek umblikal arter) olmasının bilinen bir sebebi yok, bu bebeğin gelişimi ile ilgili bir durum.
- Bebeğinizin diğer bütün ölçümleri ve ultrason incelemesi normal olduğuna göre down sendromlu olma ihtimali düşük ancak amniyosentez yapılmadan kimse bu risk sıfırdır diyemez. Göbek kordonunda 2 damar olması down sendromu olmayan tamamen normal bebeklerde de sık görülmektedir.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"