BETA HCG DEĞERLERİ BEBEĞİ ETKİLER Mİ?

Hamileliğimin 4. haftasında yapılan takipte  beta hcg değerleri 2582 çıktı 48 saat sonra 3665 çıktı tekrar 48 saat bekledik 4615 çıktı ama gebelik kesesi normal olduğu için 2 hafta bekleyip kalp atışını duyduk ve gelişimin normal olduğunu söylediler. Beta hcg değerleri ileride bebeğin gelişimini ve sağlığını olumsuz etkiler mi? Bazı doktorlar gebeliğin sonlandırmamı söyledi bazıları herşey normal dedi 2li ve 3lü taramaya kadar beklemem gerektiğini söyledi.
---

Hayır bu gaftalarda görülen B-HCG değerleri bebeğin gelişimi ev sakatlık (anomali) gibi konularda fikir vermez. Sadece bebeğin canlı veya ölü olması, kesenin oluşması gibi konularda fikir verir. Bebeğinizin canlı olduğu kesinleştiğine göre her normal gebelik gibi takiplere devam etmeniz gerekir. Bebeğinizde ileride hiçbir problem olmayacağını kimse garanti edeemz ancak bir problem olursa bunun sebebinin b-hcg değerleri olmadığı kesin.

Ayrıca sizin b-hcg değerlerinizdeki artışta bir anormallik görünmüyor. Her zaman iki günde bir ikiye katlanması gerekemez.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"