DOĞUM TARİHİM NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Son adet tarihim 12 ağustos 2011... Ama eşimle ilk ilişkiye 29 ağustosta girdim ve şu an son adet tarihime göre 38 hafta 1 günlük hamileyim... Gebelik tarihi son adet tarihine göre mi yapılıyor yoksa döllenme tarihine göremi? Doktoruma bunu söylemedim ve oda 18 mayısta doğum olacak dedi, olmazsa sezeryana alınacak dedi... Ama o kadar kısa zaman kalmasına rağmen bende doğuma yönelik hiçbir belirti yok... 18 ağustosta doğum olursa bebek erken alınmış olmaz mı? Sizce doğum tarihim tam olarak ne zaman olur? Bu konuyu çok sorun yapıyorum.
---

Doğum tarihi ve gebelik haftaları son adet tarihinize göre hesaplanır. Döllenme tarihi son adet tarihinden yaklaşık 2 hafta sonrasıdır ancak gebelik haftaları ve doğum tarihi döllenme tarihine göre hesaplanmaz. lişki tarihinin bir önemi yoktur. Bu linkten ulaşabileceğiniz otomatik hesaplayıcı ile görebileceğiniz gibi son adet tarihinize göre sizin doğum tarihiniz 18 mayıs çıkıyor, doktorunuzun dediği gibi. Tabi son adet tarihinden emin olunamayan bazı hastalarda doğum tarihi hesaplanırken ultrason ölçümleri de dikkate alınır. Doktorunuz bunu da dikkate alarak size 18 mayıs demiştir.
Doğum yaklaşıyor bölümündeki bazı yazılar size doğum endişeleri konusunda faydalı olabilir.



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"