EN İYİ YUMURTA YAKİP YÖNTEMİ HANGİSİ?

Benim sorum yumurtlama testleri ile ilgili, kullandığım bir yumurtlama testi ismini hatırlayamadım sonuç vermedi. Acaba hangi test en sağlıklı sonucu verir bana iyi bir marka önermenizi isteyeceğim. Bir diğer sorum da en iyi yumurta takip yöntemi hangisidir?
---

Daha önce yumurtlama testleri (ovulasyon testleri) hakkında yazdığım detaylı yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu web sitesindeki sorulara cevap verirken marka veya ilaç ismi vb. belirtmiyorum asla.
En iyi yumurtlama takip yöntemi hangisidir konusuna gelirsek: Aslında en iyi yöntem doktorun ultrason ile yumurta (folikül) takip etmesidir. Ultrason sayesinde yumurtanın büyüdüğünü ve çatlayacak seviyeye geldiğini gün gün takip etmek mümkün olmaktadır ve çatlama vakti geldiğinde ilişki zamanları planlanmaktadır.

Aslında özellikle adetleri düzenli bayanlarda idrarda veya tükürükte yapılan yumurtlama testleri pek gerekli değildir. Çünkü adetleri düzenli bayanlarda zaten yumurtlama günü en fazla 1-2 gün sapma ile rahatlıkla tahmin edilebilir. Adet kanamasının başlayacağı günü tahmine edebiliyorsanız bundan ortalama 14 gün öncesi yumurtlama günüdür. Bu konu çok ayrıntılı olarak bu linkte açıklanmıştır. Linkteki otomatik hesaplayıcıyı da kullanabilirsiniz.

Tabiki çocuk sahibi olamamak gibi bir probleminiz varsa öncelikle bir doktora muayene olmanız gerekir. Gerekli tahliller ve neden araştırmaları yapıldıktan sonra yumurtlama veya diğer nedenlere yönelik tedaviler planlanacaktır. Eğer çocuk sahibi olamamanızın nedeni yumurtlama ile ilgili değilse yumurtlama gününü tespit etmeye çalışmanın da bir faydası olamayacaktır.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"