EVDE SPERM TESTİ YAPABİLİR MİYİM?

Sperm testini labaratuvara götürmeden evde kendim yapabilir miyim? Bunun için kadınlarda gebelik testi yapan aletlerin olduğu gibi olanlardan varmı eczanelerde satılır mı?
---

Evet bu tür testler piyasada evde sperm testi veya erkekler için kısırlık testi gibi çeşitli isimlerle satılmaktadır. Ben şahsen bu testleri hastalarıma pek önermiyorum çünkü erkeklerin sperminin değerlendirilmesi oldukça ince bir iştir. Spermlerin sayısı, hareketleri, şekilleri ve başka bazı kriterler bu konuda uzman ve deneyimli kişilerin gözleriyle bakarak değerlendirmesi sonucunda sperm tahlili yapılır. Sperm tahlili hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Evde yapılan erkek kısırlık testleri ise sadece spermlerin sayısını kabaca belirlemeye çalışır, bu çok yetersizdir. Sperm sayısı normal olsa dahi bir erkekte yine de kısırlık yapan başka nedenler olabilir.
Eğer hastanede veya laboratuvarda sperm vermeye çekiniyorsanız size verilen kap içerisine evde sperm koyabilirsiniz ancak spermi mutlaka 1 saat içerisinde laboratuvara götürmeniz gerekir.
Yine de evde sperm kısırlık testi yapmak isterseniz doktorunuza danışın ve önerirse yaparsınız. Testleri nerede bulabilirsiniz nerede satılır gibi konularda doktorunuz önerirse size yardımcı olacaktır, web sitemde bu tür marka  isim ve adres vb. belirtmiyorum.

Evde kısırlık testleri hakkında ayrıntılı yazım: http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/evde-kisirlik-testi.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"