KALİTELİ YUMURTLAMA OLMUYOR MU?

Ben 31 yaşında 10 aylık evli bir bayanım. 4/5 aydır gebe kalmaya çalışıyorum fakat sonuç alamadık. Önceki dr kontrolümde genel muayene sonucunda bir sorun olmadığı söylendi (yumurta oluşumu, çatlaması gibi aşamalara bakıldı) fakat hormon/rezerv testlerine şimdilik gerek görmedi dr. Mesela adet öncesi dönemlerde göğüs hassasiyeti çok az oluyor. veya vücut ısımda her zaman artış olmuyor fakat ben her ay 32 günde bir de olsa adet oluyorum. SORUM: BENDE KALİTELİ YUMURTLAMA OLMUYOR OLABİLİR Mİ? Gebe kalamama durumu psikoloji ile çok ilgiliymiş ve ben kafamda bazı soru işaretleri olduğu için kendimi rahat bırakamıyorum ve bir kısır döngü oluyor. Psikoloji bu kadar etkili mi gerçekten bu konuda? Kendimi çok kötümser hissediyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim hocam? Süreci hızlandırmak için yapılacak birşey yok mu?(ateş ölçme yönt. / testler?) not: bir dönem PCO sendromu vardı fakat şuan hiç bir belirtisini görmemekle birlikte iyileştiğim söylendi.
---

Evlendikten sonra hamilelik için düzenli ilişkide bulunan çiftlerin yaklaşık %85'inde ilk 12 ayın sonunda gebelikmeydana gelir. Bu nedenle hamile kalmanız bir süre daha alabilir. Bu süreci hızlandırmak için en önemli kural yumurtlama tarihlerine dikkat ederek o dönemde düzenli ilişkide bulunmak. Stres, sigara, aşırı kilo vb. gibi durumu etkileyen birçok faktör vardır ancak bunlar çok büyük etkilerde bulunmazlar.
Hamile kalmayı kolaylaştırıcı bazı önlemler hakkında yazımı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Ateş ölçme vb. günümüzde pek kullanılmayan yöntemler. Her ay 32 günde bir adet görmek geç görüldüğü anlamına gelmez. 35 güne kadar normaldir. Bu kadar düzenli adet gören bir bayanda çok yoksek olasılıkla yumurtlamalar kaliteli ve düzenli oluyordur. Bu nedenle over rezerv (hormon) tahlillerine gerek görmemişlerdir.
Diğer biröneri: 12 ayın sonunda gebelik oluşmazsa yumurtlama tedavileri ve aşılama türünde yöntemlere başvurulabilir. Tabi 12 aydan sonra eğer yapılmamışsa hormaon tahlilleri ve sperm tahlili vb. diğer infertilite tahlilleri mutlaka yapılmalıdır.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"