KÜRTAJ OLDUĞUMU SÖYLEMESEM PROBLEM OLUR MU?

Hamilelik için takip muayenelerinde önceden yaşanmış bir kürtaj olayından bahsedilmese sorun olur mu? Bu doğum sürecinde anne yada bebek için büyük bir risk teşkil eder mi?
---

Hamilelik takiplerinde özellikle ilk muayenede her bilgiyi doğru ve net vermek önemlidir. Ancak siz tahminimce özel bir durumdan dolayı daha eskiden geçirdiğiniz bir küretaj işlemini söyleyemiyorsunuz ve sanırım bu isteğe bağlı yapılmış bir küretajdı. Eğer rahim ile ilgili bir ameliyat geçirmemişseniz sadece bir (bir iki) küretaj olmuşsanız bu doğum şeklinini ve gebeliğin takibini etkilemez. Muayenede anlaşılamaz. Kürtaj işlemleri doğumun sezaryen veya normal doğum olmasını etkilemez. Bu nedenle eğer başka söylemediğiniz birşey yoksa doğum konusunda bir sorun yaşamazsınız.
Ancak kürtaj olduğunuz gebelik büyükse (kaç haftalıktı bilemiyorum) ve o gebeliğinizde kan uyuşmazlığı varsa bu şimdiki bebeğinizi çok düşük bir ihtimal de olsa etkileyebilir. Bunun gibi nadir görülen bazı durumlar sonradan sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle doktorunuza en azından yanınızda kimse yokken herşeyi söylemeniz gerekir, doktorunuz ona göre gerekli önlemleri alacaktır. Tavsiyen doktorunuzla tekrar görüşmeniz ve anlatmanız.
- Kürtajın riskleri:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/01/kurtajin-riskleri-nelerdir.html
- Kürtaj hakkında sorular ve bilgiler:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/01/kurtaj-hakkinda-sorular-ve-bilgiler.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"