POLİKİSTİK OVER HATASIYIM, İLAÇLARLA ADET OLABİLİYORUM

Bende 20 yaşındayım ve bekarım, senelerdir polikistik over sendromu hastası olduğumu biliyorum yalnızca ilaçlarla adet olabiliyorum. Hastaneye her gittiğimde ilaç tedavisi görmekten bıktım yan etkileri her geçen gün beni mahvediyo yüzümde lekeler oluşmaya başladı sivilce sonrası. Bütün bunları çektikten sonra evlendikten sonrada hamile kalamazsam yaşıyamam zaten şu kistlerden tamamen kurtulmanın yolu yokmu tıp halamı aciz?
---

Polikistik over hastalığının tamamen tedavi edip ortadan kaldırmak mümkün değil. Ancak polikistik over sendromunun neden olduğu adet görememe, düzenli yumurtlayamama, kolay hamile kalamama gibi durumların hepsini tıp metodları ile tedavi etmek mümkün, bu konularda tıp aciz değil. Polikistik over sendromu hastaları tedavi ile (hatta kendiliğinden tedavisiz) çok yüksek oranda hamile kalabilmektedir. Bu konuların hepsine daha önceki yazılarımda detaylı değinmiştim, aşağıdaki linklerdeki yazıları okumanızı tavsiye ederim:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/polikistik-over-sendromu.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/polikistik-overde-adet-gecikmesi
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/polikisitik-overde-gebelik-hamile.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"