POLİKİSTİK OVER İLAÇ BİTİNCE ADET OLAMIYORUM

24 yaşında bakire ve bekarım. Gynelle isimli doğum kontrol hapını Polikistik Over hastalığı için kullanıyorum. Kutu bitiminde, bir sonraki kutuya başlamadan önce adet olmam gerekiyor ancak olamıyorum. Diğer kutuya başlamak için verilen 7 gün arada da adet olmadım. Bunun nedeni nedir? Çözümü nedir? Bu durumda ne yapmak gerekir?
---

Bu tür ilaçları iki şekilde kullanabilirsiniz. Bazı doktorlar birincisini bazıları ikincisini tarif eder ancak arada  bir fark yoktur, hastalığınız açısından birşey değişmez.
1- Her kutudan sonra 7 gün ara verin ve bu yedi gün içerisinde adet görseniz de görmeseniz de yeni kutuya başlayın. Yen, kutuya başladıktan bir kaç gün sonra büyük ihtimalle adetiniz başlar. Bu şekilde devam edebilirsiniz.
2- Kutu bittikten sonra adetinizi bekleyin ve adet görünce yeni kuruya başlatın şeklinde tarif eder bazı doktorlar. Bu adet görme süresi 7 günden az olabileceği gibi fazla da olabilir.

Kısacası kutular arasında adet görülür ve bu 3-5 gün bazen 10 gün civarında sürebilir, çok önemli değildir. Sonuçta her ay adet görmüş oluyorsunuz. 3-5 gün önce veya geç olması hastalıkla ilgili bir durumu değiştirmez. 7 günde adet olmadığınızda 3-5 gün daha bekleyerek adet olunca yeni kutuya başlayabilirsiniz veya beklemeden direk de başlayabilirsiniz. Yine de doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda kullanmanız en doğrusu olur.

Polikistik over:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/polikistik-over-sendromu.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"