SADECE KESE VAR BEBEK YOK

Benim son sat tarihim 5 nisan. Mayıs ayının 18 de sabah ultrasona girdim sadece kese vardı. Doktor boş gebelik olabilir dedi. Benim içim rahat etmediği için akşam başka bir doktora gidip ultrasona girdim .Alttan muayene sonucunda kesenin içinde bebek çok minik bir şekilde görüldü. Bundan önceki 2 gebeliğimin ilki boş gebelik diğeride 9 . haftada kalp atışının durması sonucu alındı. Doktor bir hafta sonra tekrar muayene için çağırdı. Bebek gelişmeyebilir dedi doktorum ama kesenin içinde bişeyler görmemiz iyiye işaret dedi. Benim sormak istediyim geç döllenme olmuş olabilirmi. Yoksa bu gebeliğimde mi kürtajla son bulacak.
---

Doktorunuzun söylediklerine aynen katılıyorum. Bu gebeliğiniz de öncekiler gibi sonlanabilir veya dediğiniz gibi geç döllenme olduğu için embriyo olması gerrekenden küçük izleniyor olabilir. Bunlardan hangisi olduğunu anlamanın tek yolu ise doktorunuzun dediği gibi 1 hafta beklemek ve tekrar ultrasonografi ile kontrol etmek. Bunun dışında bir yolu yok.
Geç döllenme: http://www.jinekolojivegebelik.com/2010/12/gec-yumurtlama-gec-dollenme-nedir.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"