SÜREKLİ EMZİRİYORUM, AŞIRI KANAMAM VAR

Ben 6.5 ay önce sezeryanla doğum yaptım. Takiben 40-45 gün kanamam oldu. 5 ay boyunca hiç olmadı ilk defa dün adet görmeye başladım miktarı çok fazla. Neredeyse 2 bazen 1.5 saate bile ped değiştiririr oldum, ilk defa böyle oluyor.(sezeryanda miyomum da alınmıştı) Neden olabilir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? not: sürekli emziriyorum.
---

Ameliyattan sonra 40-45 gün kanama olması normal. Sonrasında düzenli emziren bir bayan olduğunuz için 5 ay hiç kanamanız olmaması da normal. Doğumdan sonra adet düzeni konusunda bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sonrasında görülen ilk adetlerde aşırı kanama ve düzensizlik sık rastlanan bir durumdur ve genellikle emzirmeye bağlı görülür. Sonrasında kendiliğinden sıklıkla düzelir. Ancak yine de bir jinekoloji uzmanına muayene olmadan bu derece aşırı kanamanızın emzirmeye ve doğum sonrası lohusalık dönemine bağlı normal bir durum olduğundan emin olamazsınız, çok nadiren de olsa başka sebepler de olabilir. Bu nedenle bir jinekoloji uzmanına muayene olmanızı öneririm.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"