ÜSTÜNE ADET GÖRME NASIL ANLAŞILIR?

Adetim gecikmezdi hiç, bu sefer 8 gün gecikti; fakat bugün önce kahverengi bir akıntı oldu daha sonra parçasız, kırmızı da değil, açık kırmızı-pembe akıntım geldi ve öncekiler gibi adet sancım yok. Bir buçuk aydır korunmasız ilişki yaşıyoruz, son ilişki 15 mayıs idi, üzerine görüyor olabilir miyim? Öyle ise de nasıl anlarım, ne zaman test yapmalıyım?
---

Bu tür durumlarda jinekoloji uzmanına muayene olmadan durumdan net olarak emin olamazsınız, o nedenle kısa sürede muayene olmanızı öneririm. Üstüne görme diye tabir edilen durum veya başka patolojiler de olabilir, sadece geçici bir adet düzensizliği de olabilir. Kendi kendinize test yapmaktan ziyade doktorunuza başvurarak hem muayene hem de kanda gebelik testi yapılması (ve gerekirse başka tahliller) daha uygun olur. Bir buçuk aydır korunmadığınız için hamilelik riski de her halukarda var ancak kanda gebelik testi ile net olarak anlaşılabilir.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"