ÇOCUĞUM OLMUYOR

Ben 1 yıllık evliyim ve çocuğumuz olmuyor. Hiç korunmadık eşimle evlendik evleneli çocuk istiyoruz ama hiç gebe kalamadım.  Ne yapmalıyım? Hangi doktora gitmeliyim? Çok korkuyorum acaba tedavi mi olmam gerekir? Adetlerim de düzenli ama neden gebe kalamıyorum bilmiyorum.
---

1 yıl hiç korunmamaya ve düzenli ilişkiye rağmen gebelik olmaması durumuna infertilite (kısırlık) denir. Bu durumda sebebin araştırılması ve gerekirse tedavi verilmesi için kadın hastalıkları ve doğum uzmanına (jinekolog) başvurmanız gerekir. Bazı tahliller yapılacak size ve eşinize, ikinizden birisinde bir problem var mı araştırılacak. Problem saptanırsa buna yönelik tedavi verilecek. Bazen hiçbir problem saptanmamaktadır bu durumda yine gebe kalmanızı hızlandırmak için yumurtlama tedavileri ve bazı ilaçlar verilir. Çocuk isteyen ancak gebe kalamayan çiftlerin çoğu bu tedaviler ile kolaylıkla gebe kalabilmektedir. 


Aşağıdaki linklerden konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz:
Kısırlık:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/infertilite-ksrlk.html
Kısırlık Varlığında Yapılan Tahliller, Testler:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/kisirlik-infertilite-durumunda-yapilan.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"