DOĞUM KONTROL HAPI İKİZ GEBELİK YAPAR MI?

Annem ikiz ve eşimin kız kardeşleri ikiz, bizim bebeğimizin ikiz olma riski nedir acaba? Doğum kontrol hapını bıraktıktan sonraki ilk ay hamile kalınırsa ikiz bebek olma riskinin yüksek olduğunu duydum bu doğru mu? Doğum kontrol hapını ne zaman bırakmak gerekir, vücutta bıraktığı etkinin bebeğe bir zararı olur mu?
---

Doğum kontrol hapı ile ikiz gebelik oluşması arasında hiçbir ilgi yoktur, ilk aydan da hamile kalsanız birşey değişmez. Doğum kontrol haplarını bırakınca hamilelik için ara vermeye gerek yok, hemen hamile kalınabilir.
Ailede çift yumurta ikiz bebekler olması tabiki ikiz gebelik sahibi olma ihtimalini arttırıyor. Ailesel geçiş konusu çift yumurta ikizlerinde vardır, tek yumurta ikizlerinde yoktur. Aşağıdaki linkte bir kadının çift yumurta ikizi sahibi olması olasılığını arttıran faktörler sıralanmış:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/04/cift-yumurta-ikizleri-dizigotik-ikizler.html

Eşinizin kız kardeşleri sizi etkilemez. Ancak annenizin ikiz olması (çift yumurta ise özellikle) etkiler. İkiz bebek sahibi olmanız ile ilgili bir oran veremez kimse ama ailede ikiz bebekleri olan kişilerin tekiz bebek sahibi olma ihtimali ikiz bebek sahibi olma ihtimallerinden daha fazladır. Yani ikiz gebelik ihtimali bu durumda artmıştır ama tekiz olma şansı daha yüksektir.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"