DOĞUM KONTROL HAPI KORUMAYA NE ZAMAN BAŞLAR?

Düşük yaptım, aradan 5 gün geçtikten sonra microglyon adlı hapı kullanmaya başladım. Hapın bitmesine 6 gün kaldı. Hap bittikten sonraki o 7 günlük sürede hap beni koruyacak mı yoksa 1 aylık ek korunma yöntemimi bu 7 gün içinde de devam edeyim mi? Bir de antibiyotik hapın etkisini kaldırıyor diyorlar bu ne kadar doğru? Bir dönem antibiyotikle beraber kullandım. Ayrıca merak ettiğim bi şey daha var hapı adetin ilk 5 günün dışında (mesela 7. günde) kullanmaya başlarsak hiç bir etkisi olmuyor mu? Bi sorum daha olacak şimdi bu son 6 günde hapın koruma oranı yüzde kaçtır? Bir de aynı ayda 2 defa ertesi gün hapı kullanma gebeliği önlemez mi?
---

Hapın ilk kutusunu korumaz diye kabul ederek kullanın yani aynı anda bir ek koruma yöntemi (prezervatif gibi) kullanın. Bu ek koruma yöntemini yeni kutuya başlayana kadar devam edin.
İkinci ve sonraki kutular bittikten sonra 7 gün ara vererek yeni kutuya geçin. Bu 7 gün ara süresince başka korunma yöntemine gerek yok, hapın koruma etkisi bu arada devam eder.
Antibiyotikler hapın koruma etkisi açısından etki etmez.
Doğum kontrol hapı kullanmaya yeni başlayanlar ilk kutuya adetin ilk günü başlarlarsa ilk ay da koruma sağlar ve ek yönteme gerek kalmaz. Ancak sonraki günlerde başlayanlarda ek korumaya gerek var.

Doğum Kontrol hapları nasıl kullanılır:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/01/dogum-kontrol-hapi-nasil-kullanilir.html
Doğum kontrol hapları hakkında ayrıntılı bilgi:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/doum-kontrol-haplari-oral.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"