ENDOMETRİUM KALINLIĞI KAÇ OLMALI?

İkinci bebek kararı aldık eşimle, ilk gebeliğim zor geçmişti (eklampsi) doğumdan sonra da hipotiroit haşimato hastası olduğumu öğrendim. 3 yıldır tedavi oluyorum dışardan hormon alıyorum, adet düzenim yolunda, her 28 günde bir 7 gün kanamam oluyor, fakat yaklaşık 2 yıldır korunmadığım halde ve düzenli ilişkimiz olduğu halde hamile kalamadım, dahiliye doktorum tiroidimin 2-2,5 civarına düşürürsek işimin kolaylaşacağını söyledi, düşürdük, son 3 aydır adet tarihlerim de gecikme olmaya başladı, bu ay 17 haziranda beklerken 24 haziranda geldi, midem falan kötüydü, hamilelikten şüphelendim önce, sonra kanamam olunca korktum hastanenin acil doktoruna gittim, kan idrar tahlili yaptı, sonucun negatif olduğunu, endometrium kalınlaşması olduğunu açıklama yapmadan beni dışarı çıkardı, ben şimdi ne yapmalıyım? bu ne demektir?
---

Öncelikle endometrium kalınlaşması gibi bir durum var mı emin olmak için bir kadın doğum uzmanına (jinekolog) muayene olmanız gerekir. Adet döneminin farklı zamanlarında endometrium kalınlığı farklı ölçülerde olur. Bu durum bir muayene ve ultrasonografi ile netleşecektir. Endometrium kalınlığı infertilite (kısırlık) ile ilgili değildir.

2 yıldır gebe kalamamanızın çeşitli nedenleri olabilir, guatr ve hipotiroidi (guatr hormonlarının düşük olması) infertiliteye neden olabilir ancak 2 yıldır gebe kalamayan bir kadında tek nedenin guatr olması ihtimali biraz düşük. Bu nedenle gebe kalamamanızın nedeninin araştırılması için bir kadın doğum uzmanına başvurmanız gerekir. Hatta eşinizin de sizinle beraber başvurması gerekir çünkü onunla ilgili bir sperm probleminden kaynaklanıyor da olabilir.

Kısırlık ile ilgili konularda detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.jinekolojivegebelik.com/p/kisirlik.html
Kadında kısırlık nedenleri:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/kadinda-kisirlik-infertilite-nedenleri.html
Erkekte kısırlık nedenleri:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/erkekte-kisirlik-infertilite-nedenleri.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"